australie

Nieuws

19 juli 2019 door Patrick Simons

Nederlandse christenen in Australië krijgen torenhoge boete omdat ze geen belasting betalen

Twee Nederlandse christenen in Australië hebben een boete van meer dan een miljoen euro moeten betalen. Dit omdat ze geen inkomstenbelasting wilden betalen. Dat gaat volgens hen "tegen Gods wil in". Dat meldt Nederlands Dagblad.

Al sinds 2001 hebben Rembertus Cornelis en Fanny Alida Beerenpoot, broer en zus, geen inkomstenbelasting betaald. De honingboerderij die ze hadden werd daarom enkele jaren geleden al in beslag genomen en verkocht. Toen was het bedrag dat ze moesten betalen al opgelopen tot 600.000 euro. De twee beroepen zich op hun geloof. Zo stelt Rembertus Cornelis Beerepoot: "Verzwakt de mens zijn afhankelijkheid van God, dan leidt dat tot straf, zoals droogte in het land en onvruchtbaarheid."

Hoewel de rechter stelde respect voor hun geloof te hebben, gaf hij ze geen gelijk. "Gij zult geen belasting betalen staat nergens in de Bijbel, tenzij u een specifiek bijbelgedeelte daarover kunt aanwijzen. Ik geloof dat de overtuigingen oprecht zijn, in plaats van dat ze een poging doen geen belasting te betalen. Maar volgens mij zegt de Bijbel dat burgerlijke en de wet van God op verschillende manieren werken." Omgerekend moeten ze nu allebei zo'n 700.000 euro betalen.

Reacties

Ik ben het eens met de Australische rechter. Vervelend dat mensen mijn mooie geloof misbruiken om een strijd aan te gaan over zoiets.
Zeer juist, Kees, en ik begrijp de nieuwswaarde ervan niet...
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!