Kinderen

God

23 juli 2019 door Radzhan Bajzhigitov

Radzhan Bajzhigitov onder de indruk van kinderkamp: "Wat is het goed dat we mogen weten dat onze Goede Herder niet is zoals wij"

Ik ben nog steeds onder de indruk van het kinderkamp van afgelopen zomer. Het thema van het kinderkamp was: “De Heere is mijn Herder.” Wat zijn we veel interessante dingen over schapen te weten gekomen. Het helpt ons te begrijpen waarom de Heere een mens met een schaap vergelijkt. Een schaap is hulpeloos, het dwaalt gemakkelijk af van de kudde. Veel huisdieren kunnen zelfstandig de weg naar huis wel vinden, maar een schaap kan dat niet. Schapen hebben zwakke ogen en zijn daarom schrikachtig. Als er plotseling een haas uit de bosjes springt, kan de hele kudde in paniek raken en op de vlucht slaan.

Stichting Friedensstimme stelt honderd evangelisten in staat om zich volledig aan evangelieverkondiging te wijden en voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Stichting Friedensstimme

Bovendien zijn er veel vervelende steekbeesten die de schapen geen moment met rust laten. De schapen moeten vaak wisselen van weide, ze vertrappen de bodem, vreten het gras met wortel en al op, zodat er bodemerosie ontstaat. Ze hebben een schoon en veilig drinkbekken nodig en ga zo maar door. Zonder de zorg van een goede herder overleven de schapen niet. Wat lijken schapen dus veel op mensen! Alleen zijn de meeste mensen het daar niet mee eens. Een mens meent dat hij slim genoeg is en best voor zichzelf kan zorgen. Maar God vergist zich niet. Voor een mens is het belangrijk om afhankelijk te zijn van God, zoals een schaap afhankelijk is van de herder. En gaandeweg het kinderkamp gingen de kinderen, maar ook de volwassenen, dat steeds beter begrijpen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

In Psalm 23 staat geschreven dat de Herder de maaltijd voor zijn schapen verzorgt. “Gij richt de tafel toe voor mijn aangezicht.” Tijdens het kamp deden we ook een lange wandeltocht. We hadden rustplaatsen voor onderweg georganiseerd waar we ook eten en drinken hadden voorbereid voor de wandelaars. Maar we hadden er niet op gerekend dat de tocht voor de kinderen zo lang en zwaar zou blijken te zijn. De weg ging door doornen en over steile rotsen. Sommige kinderen konden op een bepaald moment echt niet verder, anderen mopperden een beetje. De broeders die op de rustplaats op ons wachtten, snelden ons tegemoet. Gode zij dank liep alles goed af. Maar wij leerden, dat wij geen goede herders waren geweest voor de kinderen. Want een goede herder gaat voorop en verkent eerst de weg die de schapen moeten gaan. Hij maakt de weg vrij van hindernissen, hakt de doornen en distels weg, zet vallen om de schapen te beveiligen tegen roofdieren. Wat is het goed dat we mogen weten dat onze Goede Herder niet is zoals wij.

Ik was ontroerd over de manier waarop de Heilige Geest in het hart van dit jonge meisje werkte.

Er was ook een broeder uit Centraal-Azië te gast op het kinderkamp. Hij leerde de kinderen de betekenis van de offers uit het Oude Testament. Wij waren er een klein beetje bezorgd over. Zal het voor de kinderen wel interessant genoeg zijn? Zal het niet te moeilijk voor ze zijn? Maar alle kinderen luisterden met volle aandacht naar wat de broeder vertelde. Wel een heel uur lang zaten ze stil en waren ze onder de indruk van zijn onderwijs. Toen we er een paar dagen later over terug vroegen, wisten de meesten nog heel goed te vertellen wat ze geleerd hadden.

Op de laatste dag van het kamp bekeerden vele kinderen zich. Met hen voerden we heel goede, persoonlijke gesprekken. Ze beleden hun verborgen zonden en gaven blijk van oprecht berouw. Maar er was ook een meisje dat met haar zorgen naar mij toe kwam. Zij vertelde dat zij zich het jaar ervoor op het kinderkamp had bekeerd, maar dat er in haar leven niets veranderd was. Ze had een oprecht getuigenis, we hebben lang met haar gesproken. Tenslotte baden we. Ik was ontroerd over de manier waarop de Heilige Geest in het hart van dit jonge meisje werkte. Veel kinderen kwamen naar mij en de andere mensen van de leiding toe. We mochten vele, heel hartelijke gesprekken voeren. Ik verheug mij daarin en dank de Heere ervoor.

Vrede zij met jullie, beste mensen van Friedensstimme en iedereen die ons helpt deze kinderkampen mogelijk te maken. Op het moment dat ik deze brief schrijf, is de zomer voorbij gegaan, de gouden herfst is gekomen. Het is nu de oogsttijd, de tijd waarin we de vruchten hopen te vergaderen van het werk dat we mochten doen. De herfst toont ons hoe we in onze tuinen en in Gods wijngaard gewerkt hebben. Ik dank u hartelijk voor al uw hulp en betrokkenheid bij dit prachtige werk. De Heere zegene u ervoor. Onder Gods zegen en met de hulp uit Nederland zetten wij de arbeid voort.

Stichting Friedensstimme staat dit jaar al 40 jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie bij hun evangelisatie- en zendingsactiviteiten. Zij stelt honderd evangelisten in staat om zich volledig aan evangelieverkondiging te wijden en voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer.

Lees hier meer over het werk van Stichting Friedensstimme

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!