iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juli 2019 door Patrick Simons

Duitsland wil Iraanse christin het land uitzetten

Een bizar verhaal uit Duitsland. Een christin uit Iran dreigt namelijk te worden uitgezet. Masha, een ex-moslima, vluchtte in 2015 naar Duitsland maar dreigt nu terug te worden gestuurd naar Iran.

Wat haar daar te wachten staat? De gevangenis, marteling en wellicht zelfs de dood, zo meldt Christliche Initiatieve Herborn. Althans, als ze haar geloof niet verloochent. De eerdergenoemde projectgroep is dan ook een actie opgestart om Masha in Duitsland te houden. Zo is er onder andere een online petitie geopend waar getekend kan worden. Daarnaast werd er ook al een gebedsmars georganiseerd.

Masha kwam in Iran tot geloof en bezoch samenkomsten van een huisgemeente. Ze ging vervolgens ook getuigen van haar geloof wat in Iran verboden is. De politie had plannen om haar op te pakken, maar ze wist net op tijd het land te ontkomen. Een woordvoerde van de projectgroep zegt geen twijfels te hebben bij Masha, ondermeer omdat ze bepaalde Bijbelgedeelten uit haar hoofd kent die heel specifiek zijn. Zo is het boek Job haar favoriete Bijbelboek, een verhaal dat precies bij haar situatie past.

Teken hier de petitie

Reacties

Het lijkt erop dat West Europa en dus ook Duitsland liever mensen verwelkomen van een andere achtergrond dan deze vrouw.

Hoe komt dat toch.....?
H
Helaas is dit niet alleen in Duitsland, zo, maar ook in Nederland. Christenen worden teruggestuurd naar zeer onveilige en onstabiele situaties. Dat alleen omdat IND twijfelt aan hun geloofsovertuiging.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen