kerk egypte

Nieuws

18 juli 2019 door Patrick Simons

Christenen in Egypte gediscrimineerd door overheid

Uit het jaarlijkse rapport over 'Internationale religieuze vrijheid' dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken recent publiceerde blijkt dat religieuze minderheden en met name christenen in Egypte systematisch worden gedisrimineerd. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Opvallend is dat volgens het rapport vooral de overheid verantwoordelijk is voor deze discriminatie. Christenen hebben het meest te maken met de discriminatie. De oveheid kijkt naar de religie van mensen om te bepalen hoe ze individuele burgers behandelen. Christenen zijn de voornaamste groep omdat andere religieuze minderheden niet erkend worden of steeds kleiner worden.

De huidige Amerikaanse regering hecht veel waarde aan goede relaties met de Egyptische president al-Sisi, maar volgens het rapport is de situatie van koptische christenen onder diens presidentschap verslechterd. In eerdere kabinetten hadden altijd twee of drie koptische christenen zitting. Deze ongeschreven traditie werd door president al-Sisi beëindigd. De vrouwelijke minister Nabial Makram is de enige christen in de huidige regering. Christenen zijn zwaar ondervertegenwoordigd in het leger en bij de overheid, maar totaal afwezig in diensten die als gevoelig worden beschouwd, zoals de veiligheidsdiensten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!