Oetse Wijma

Nieuws

18 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Oetse Wijma nieuwe voorzitter toezichthoudend bestuur CGMV

Oetse Wijma is de nieuwe voorzitter van het toezichthoudend bestuur van de christelijke vakorganisatie CGMV. Hij volgt Wim Sneep op die afscheid neemt na twee termijnen van vier jaar, waarvan zeven jaar als voorzitter.

In dagelijks leven is Wijma directeur advies in de regio Midden-Nederland voor de adviesorganisatie van AcconAVM. Daarvoor vervulde hij verschillende advies-, management- en directiefuncties in de financiële dienstverlening. Eerder was hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van de Vereniging Samenwerking Emeritering.

Zijn ervaring met directie, bestuur en toezichthouden komt Wijma goed van pas om CGMV verder uit te bouwen naar een ledenorganisatie die haar diensten ook wil aanbieden andere belanghebbenden. “Het is onze ambitie om in het christelijk sociaal en maatschappelijk domein onze positie als netwerkorganisatie nadrukkelijk vorm te geven en hierin een onderscheidende rol te (blijven) vervullen”, aldus Wijma. “Voor de vakbeweging en daarmee dus ook voor CGMV is het belangrijk om actief te blijven kijken naar haar rol in de sterk veranderende arbeidsmarkt voor werknemers en werkgevers.

Als bestuur zijn we hierbij adviseur en klankbord voor de directie om samen in te spelen op de (toekomstige) ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de wijze waarop CGMV hierin een vooruitstrevende rol blijft invullen.”

Oetse Wijma (52) is getrouwd, vader van drie (bijna) volwassen kinderen en woont in Nijkerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!