kruis Jezus

God

19 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Vrouw deed belijdenis maar wordt overvallen door twijfels: "Hoe zal het toch ooit goed worden tussen God en mijn ziel?"

In 2016 gaf zij in een kerkdienst het 'jawoord' aan God door belijdenis af te leggen van haar geloof. "Maar in die drie jaar daarna heb ik het zo voor God verzondigd, ik heb niet waar gemaakt wat mij is gevraagd: mijn leven besteden in Zijn dienst. Ik ben zo bang dat mijn belijdenis alleen maar was met mijn mond en niet met mijn hart. Hoe zal het toch ooit goed worden tussen God en mijn ziel?", vraagt een 26-jarige vrouw in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Ik denk dat je drie jaar geleden het verlangen had om voor de Heere God te gaan leven en als bewijs hiervan jezelf met je jawoord aan God en de gemeente wilde verbinden", antwoordt C. A. Hoekman, ouderling van de gereformeerde gemeente in Kapelle-Biezelinge. "Met overtuiging heb je 'ja' gezegd. En dan is deze bijzondere belijdenisdienst voorbij en sta je de andere dag weer in het volle leven, met je voeten in de modder van de wereld en een hart waaraan door deze zelfde wereld op allerlei manier getrokken wordt."

Hij vraagt zich af of de vragensteller niet teveel op zichzelf steunde en te weinig op God en Zijn genade. " Laat het zelfonderzoek niet leiden tot steeds meer negatieve gevoelens en gedachten over jezelf. Zie eerlijk onder ogen wat tussen jou en God in staat en ruim dat op. Bid daarin om Gods kracht en genade. Verwacht het alleen van God. Zonden zijn hardnekkiger, dan we dikwijls voor mogelijk houden. Je kunt om bevrijding van een (boezem)zonde smeken en toch tegelijkertijd, in je hart, aan die zonde vasthouden. 

Hoe zal het ooit goed komen tussen God en mijn ziel? Het zal nooit goed komen tussen God en jouw ziel, wanneer je op jezelf blijft zien en in jezelf blijft wroeten. Is dan zelfonderzoek verkeerd? Zeker niet, maar het moet leiden tot omhoog zien. We kunnen ons zelf niet verlossen. Er blijft maar één begaanbare weg over, vluchten tot de Heere Jezus met je zondige hart en je aanklagend geweten. Het doel van de Heilige Geest is om zondaren te brengen tot het Lam van God, onze Heere Jezus Christus.

Ga eens mee naar het kruis van Golgotha. Daar hangt Jezus, de Redder van zondaren, tussen twee moordenaars. Hoor je die ene moordenaar en fluister je het hem na? 'Wij ontvangen straf overeenkomstig wat wij gedaan hebben, maar Deze heeft niets onbehoorlijks gedaan.' (...) Jezus, Uw verzoenend sterven is het rustpunt van mijn hart. Een moordenaar in de hemel op kosten van deze Heiland. En jij?"

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

H
Als ik dit verhaal lees en de repliek erop, dan mag ik mij gelukkig prijzen, dat ik een vergevende Hemelse Vader heb en dat HIJ weet wat voor maaksel ik ben. Door JEZUS de Christus zijn al onze zonden vergeven, voor toen, nu en altijd. De determinanten, waarin wij verkeren, laten ons soms anders leren en dat is fout. Immers GOD is LIEFDE, gisteren, vandaag en morgen. Dominees, leer deze les: JEZUS is de WEG!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!