tiny houses
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2019 door Geerten van Breugel

Deze kerk bouwt ‘tiny houses‘ voor daklozen in hun stad

In het plaatsje McCreary leeft 32 procent van de inwoners onder de armoedegrens, waaronder veel daklozen. De Crossroads Community Baptist Church bedacht, schrijft Faithwire, in juli 2018 een ambitieus plan: het bouwen van een aantal kleine huizen, zodat de dakloze gemeenschap in het dorp erin kan trekken.

Het platform ging in gesprek met de dominee van de kerk, Grant Hasty. Er zijn weinig kansen voor de daklozengemeenschap vertelt hij. ”Van de 16 huizen die we willen bouwen zijn er 4 inmiddels klaar, deze week zijn we begonnen aan de 5e. Het was niet altijd makkelijk, maar het is prachtig om te zien dat God het allemaal bestuurt.”

De kerk hoopt naast de huizen ook faciliteiten te ontwikkelen, zodat er bijvoorbeeld hulp aan verslaafden geboden kan worden. Uiteindelijk moeten de huizen aankomende lente klaar zijn. Hasty: ”Ik denk niet dat het lastig wordt bewoners te vinden, er zijn al tien mensen die aangegeven hebben er in te willen trekken. We zullen zien wat God voor ons in petto heeft. God voorziet.”

De huizen op de foto zijn niet de huizen die in McCreary gebouwd zijn.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.