Reformatiemuur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2019 door Geerten van Breugel

Reformatiemuur Genève beklad in vorm van regenboog

De bekende 'reformatiemuur' in Genève lijdt onder vandalisme, zo bleek dinsdag. EvangelicalFocus meldt dat toeristen langs de muur liepen en de muur besmeurd zagen met verf in verschillende kleuren in de vorm van een regenboog. De regenboog staat symbool voor de LHBT-gemeenschap, maar de politie meldt dat niemand het vandalisme heeft opgeëist.

De reformatiemuur is sinds de onthulling in 1909 een van de toeristische trekpleisters van Genève, en eert Johannes Calvijn, die één van de belangrijkste hervormers was voor Frankrijk. Ook Farel, De Bèze en John Knox worden uitgebeeld op de muur.

De gemeenteraad heeft laten weten aangifte te doen van vandalisme en geeft aan het zo snel mogelijk schoon te maken. Al eerder werd de muur het mikpunt van vandalisme: Krant Le Matin meldde in maart dat feministische activisten graffiti op de muur spoten met de tekst: 'Waar zijn de vrouwen?'

Reacties

O, wat zijn we verdraagzaam, wat zijn we divers, ieder mag er zijn......, nou ieder, dát is teveel gevraagd voor deze groepen.

Want je denkt niet zoals zij, dus wordt je bestreden, ja ook met ondemocratische methoden.

De intolerantie van de zg toleranten

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.