Cocky
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 juli 2019 door Patrick Simons

Cocky Drost: "Afschuwelijk dat mensen steeds minder waarde hechten aan het huwelijk"

Cocky Drost vindt het ‘afschuwelijk’ dat er steeds minder waarde aan het huwelijk wordt gehecht. De relatiecoach kwam daar bij het radioprogramma Dit is de Dag over praten met Tijs van den Brink.

“Ik vind het jammer dat mensen steeds minder waarde hechten aan het huwelijk als de commitment die je voor een langdurige periode met elkaar aan wil gaan. Ik zie steeds vaker dat mensen vinden dat een relatie je vooral gelukkig moet maken, je moet het leuk vinden. Ik ben zelf juist heel erg voorstander van de commitment die ook in het huwelijk versleuteld ligt. Even los van het instituut huwelijk, want om dat woord hangt misschien wel iets stoffigs, misschien zelfs wel een soort keurslijf. Überhaupt dat je de liefde bezegelt met een ‘jawoord’ voor elkaar dat je zegt dat je voor elkaar kiest voor de rest van je leven, wat je ook overkomt, is een ontzettend mooie meerwaarde van het huwelijk.”

Ook Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, is in de uitzending aanwezig. “Ik ben het helemaal met Cocky eens dat het heel belangrijk is dat mensen voor elkaar kiezen, niet alleen als het goed gaat, maar ook als het een keertje tegenzit en als je een beetje op elkaar uitgekeken zijn. Als je het dan toch probeert, weet ik uit eigen ervaring dat het dan toch nog heel erg leuk kan worden. Ik denk wat dat betreft dat het heel belangrijk is dat mensen commitment tonen. Maar dat gebeurt gelukkig ook."

Het voormalig Kamerlid van D66 voegt toe dat het huwelijk daarvoor niet het enige middel is. "Er zijn mensen die dat op een andere manier doen zoals een samenlevingscontract of met kinderen buiten het huwelijk. Ik vind het juist goed dat er keuzevrijheid is. Vroeger was het zo dat je moest trouwen. Je kon niet samenwonen als je niet trouwde. Nu is het een vrije keuze en ik denk dat die vrijheid een groot goed is.”

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.