Kerk aan het Lint
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2019 door Kerk aan het Lint

‘Kerk aan het Lint’ in gebruik genomen

Op zaterdag 13 juli is tijdens een feestelijke middag het nieuwe kerkgebouw aan de Alendorperweg 103 in Utrecht Leidsche Rijn in gebruik genomen. Het logo en de naam van het gebouw werden onthuld. Het gebouw heeft de naam ‘Kerk aan het Lint’ gekregen. Daarmee is gekozen voor een praktische naam, die aangeeft waar het gebouw te vinden is. Ook wil de kerk graag een verbindende factor in de buurt zijn, met een open deur voor iedereen.

De kerk wordt gebruikt door twee kerkelijke gemeenten: de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Leidsche Rijn en de Nederlands Gereformeerde Kerk RijnWaarde. Beide kerken werken op allerlei terreinen samen, zoals in jeugdwerk en kerkdiensten tijdens de zomer. Het kerkgebouw is ook heel geschikt voor bijeenkomsten van bedrijven en organisaties.

Open dag
Op zaterdag 14 september 2019 wordt een open dag georganiseerd, waarop de officiële opening zal plaatsvinden en alle bewoners van Leidsche Rijn en andere geïnteresseerden welkom zijn om het gebouw te komen bekijken.

Logo
Het logo laat zien wat de kerk graag wil: Gods liefde zichtbaar maken in Leidsche Rijn. De twee helften van het hart symboliseren de twee kerkgemeenten die in het gebouw samenwerken. Het logo is ontworpen door Romijn Design uit IJsselstein.

Reacties

Het is een schandaal dat de gemeente Utrecht de bouw van deze compacte stad is begonnen zonder dat er gebouwen of bouwlokaties voor kerken zijn gepland. I.m.o. is dit een vorm van seculiere intolerantie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.