Hervormd Jeugdwerk

Nieuws

17 juli 2019 door Hervormd Jeugdwerk

Hervormd Jeugdwerk organiseert predikantenoverleg

D.V. woensdagochtend 9 oktober 2019 organiseert het Hervormd Jeugdwerk het jaarlijkse predikantenoverleg. Deze bijeenkomst vindt plaats in het verenigingsgebouw ‘Oude School’ te Waarder (Dorp 15, 3466 NE). De inloop is vanaf 9.45 uur en de aanvang is 10.00 uur.

Prof. dr. H. van den Belt uit Woudenberg zal een lezing houden over het thema ‘Ik zal opstaan en tot mijn Vader gaan: bekering van verbondskinderen in prediking en catechese’. Onze kinderen en jongeren leven, zoals we dat wel eens noemen, op “het erf van het verbond”. Wat betekent dat nu voor de inhoud van de prediking, ons pastoraat en de momenten waarop we hen ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens de catechese? Hoe leren zij door de leiding van de Heilige Geest samen met ons dat Gods verbond en woorden ‘schatten’ zijn (Psalm 25)? Hoe delen ze door genade heel persoonlijk in wat we zingen in Psalm 2: welzalig zij die naar Zijn reine leer, in Hem hun hoogst geluk beschouwen. Opdat zij de Heere Jezus Christus mogen kennen als hun “enige troost in leven en in sterven”. En met de Heere (leren) leven in het hier en nu.

Het predikantenoverleg wordt afgesloten met een maaltijd. Het is noodzakelijk dat predikanten zich aanmelden voor het predikantenoverleg en daarbij aangeven of zij gebruik willen maken van de maaltijd. Dit kan via de website van het Hervormd Jeugdwerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!