kerk

Nieuws

18 juli 2019 door Patrick Goede

Kerk lost medische schulden af van 6500 gezinnen en financiert drie weeshuizen

De leiders van een kerk in Florida waren erg blij met het fiscale jaar dat 30 juni eindigde. Het eindigde namelijk precies op een zondag, de 53e van het jaar wel te verstaan. Omdat er dus een extra zondag was bovenop de begrote 52 zondagen besloot de kerk geld in te zamelen voor het goede doel. Iets wat ze elke zondag al deden maar dan nu echt met heel hun hart, daarover bericht de Christian Post

Het resultaat? Ruim 153.000 dollar verzameld door zo'n 1.000 leden. Dat deed de kerk besluiten 7,2 miljoen dollar beschikbaar te stellen voor het aflossen van de medische schulden van 6.500 gezinnen en het onderhouden van een weeshuis voor een volledig jaar.

De voorganger vertelde dat het belangrijk is voor de gelovigen om "hun geloof op te volgen met actie". Aan die oproep werd dus massaal gehoor gegeven. "Het is een verantwoordelijkheid als christen om de mensen op een praktische manier te laten zien dat God van hen houdt", aldus pastor Dan Glenn. 

Uiteindelijk bleek er zoveel geld beschikbaar te zijn dat er drie weeshuizen konden worden gefinanciert. "Gods kinderen waren echt super vrijgevig en hebben echt hun hart uigestort in deze mogelijkheid. Toen Jezus hier op aarde was deed hij dit ook. Hij hielp mensen. Wij mogen zijn handen en voeten zijn hier op aarde en de bronnen aanboren om mensen te helpen en ondersteunen als particulieren maar ook als zakenmensen", zegt Glenn. 

Reacties

Mooie actie ! Wel een kanttekening...het gaat over een land waar mensen massaal in de armoede gestort worden omdat zij hun medische kosten/ premies niet kunnen opbrengen...in het rijkste land ter wereld is dat natuurlijk belachelijjk en alleen van vrijgevigheid afhankelijk te zijn...maakt je wel een soort van Unter Mensch...zeker in het rijk van miljardair Trump...zie je waar ik naartoe wil?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!