vervolging geloof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2019 door Geerten van Breugel

David Curry merkt op dat in Nigeria elke dag tien christenen worden gedood om hun geloof

In Amerika maken veel christenen zich druk over kleine verschillen in christen-zijn, maar David Curry, CEO van Open Doors USA, zegt dat er in sommige delen van de wereld heel andere discussies spelen. In 'The Pure Flix Podcast' zegt de directeur dat we bijvoorbeeld van de christenen in Nigeria veel kunnen leren: "Zij schatten de Bijbel meer op waarde."

Curry vertelt dat van de 91 miljoen christenen in Nigeria elke dag tien christenen overlijden om hun geloof. "Er zijn terroristische groeperingen in het noorden van het land die een vrijplaats hebben gecreëerd, waar de overheid ook niets tegen doet. Dat maakt dat deel van het land een van de gevaarlijkste plekken voor christenen."

In de moeilijke tijden die de christenen in Nigeria doorstaan is het bijzonder om te zien hoe ze zich staande houden, vindt Curry. "Hun leven focust zich op de basis en ze moeten beslissen wat ze het belangrijkst vinden. Bij hen komt het op hun spirituele leven aan en je ziet vaak dat, ook na gevangenschap, dat hun geloof groeit terwijl ze zonder comfort leven."

In het land zijn er minstens elke twee weken aanslagen op christenen. Een recente aanslag is die van 18 mei, toen een repetitie van een koor werd verstoord. Curry: "Nog steeds weten we niet wie leeft en wie niet meer. De vrouwen worden wellicht gedwongen te trouwen met jihadi's, worden gegijzeld in ruil voor losgeld, of ze worden gedood. Er is geen enkel goed scenario mogelijk."


Christenvervolging
- Christenvervolging in Amsterdam: Bommeldingen bij kerk en doodsbedreigingen
- Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.