Library
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2019 door Patrick Goede

Christelijke kinderclub verbannen uit bibliotheek vanwege klachten: "Kinderen zongen liederen over God"

Het is weer zover. Een christelijke kinderclub met christelijke vrijwilligers die christelijke liederen in een openbare bibiliotheek aan kinderen leerde, is niet meer. De Daily Mail meldt dat de kinderclub voor kleuters onder de vijf is verbannen uit de bibiliotheek na verschillende klachten over het feit dat de kinderen "zongen over God". De naam van de kinderclub? Noah's Ark Playgroep.

Niet geheel verrassend is dat de kinderen dus liederen zongen als Mr. Noah Built an Ark en God has made a rainbow. De kinderclub was een initiatief van The King's Church van Mid-Sussex en werd uiteindelijk verbannen door het lokale gezag, de West Sussex county council.

Volgens de woordvoeder van de raad is er nu één format voor alle kindersessies die plaatshebben in de bibliotheek. "De kindersessies zijn bedoeld voor alle families met of zonder geloof. In de andere bibliotheken worden deze verzorgd door de staf. In de desbetreffende bibliotheek was jaren geleden neen afspraak gemaakt met een klein groepje gelovigen om deze kinderclub te faciliteren. Na de nodige feedback van deelnemende families hebben we besloten alle kindersessies gelijk te trekken en dezelfde inhoud te geven. We zijn erg dankbaar voor de ondersteuning die ze hebben geboden de afgelopen jaren", zegt de woordvoeder.

Ondanks dat de kerk de beslissing accepteert zijn de vrijwilligers die de christelijke kinderclub mogelijk maakten niet blij. 

Reacties

Uniformalisme is in de praktijk de zg diversiteit.

De wereld (westerse wereld) verandert in rap tempo.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.