aanslagen sri lanka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2019 door Geerten van Breugel

Drie maanden na de aanslagen in Sri Lanka werkt deze kerk nauwer samen met moslims dan daarvoor

Op Paaszondag werd de hele wereld wakker met het ontstellende bericht van de aanslagen in Sri Lanka. Meer dan 250 doden, overwegend westerlingen en christenen waren het doelwit van de aanval. De ChristianPost spreekt met ouderling Shalini Wickramasuriya uit een van de gemeenten in Colombo in Sri Lanka om te horen over de huidige stand van zaken in het land. De opvallendste conclusie? "Het gaat een stuk beter met de kerk en we hebben betere banden met de moslimsgemeenschap dan eerder."

Ouderling Wickramasuriya vertelt dat er in de kerk nog wel degelijk angst aanwezig is. Gelukkig is de ergste dreiging voorbij, meldde de politie. "Elke zondag is er nog steeds beveiliging bij de kerk, zeker bij de grotere katholieke kerken. Gedurende de week zijn er ook sporadische bezoekjes van de politie." 

Na de aanslag was de eerste reactie van de kerk in Sri Lanka "een gevoel van angst", vertelt de ouderling. "Er kwamen weinig mensen naar de kerk, maar toch belegden we diensten omdat het door strenge beveiliging wel mogelijk was. We vonden het belangrijk om onze hand uit te steken naar de moslimgemeenschap, omdat zij ook niet gelinkt zijn aan de mensen die het geweld uitoefenen. We wilden laten zien dat we in solidariteit met hen samenleven."

"De rol van de kerk is het bouwen van bruggen en niet het veroordelen van de doorsnee moslim. Als een kerk willen we de relatie met de moskee versterken. Zo is de leverancier van voedselpakketten waarmee we de armsten dienen ook moslim en werken we samen met de moskee. Als christelijke gemeenschap moeten we genezend zijn."


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen