Fathi Hamad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2019 door CIDI

Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'

Een prominente Hamas-politicus heeft Palestijnen overal ter wereld opgeroepen om Joden te vermoorden. Volgens Fathi Hamad, lid van de Palestijnse Wetgevende Raad namens de terreurgroep, moeten Joden wereldwijd worden “afgeslacht en vermoord”, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). 

“Joden zitten overal en we moeten iedere Jood op aarde aanvallen: afslachten en vermoorden, Inshallah”, aldus Hamad in zijn speech. Joden in Israel moeten zich eveneens zorgen gaan maken, als het aan Fathi Hamad ligt. “O, mensen van de Westelijke Jordaanoever, hoe lang blijven jullie nog stil? We willen dat de messen tevoorschijn worden gehaald. Een mes is vijf shekel waard. Wat kost de nek van een Jood? Vijf shekel of minder?” Hij voegde daaraan toe dat Hamas een fabriek heeft gebouwd om bomvesten te maken, en dreigde Palestijnen door het grenshek richting de Joodse staat te sturen.

De uitspraken van de Hamas-prominent komen tijdens gespannen tijden in het grensgebied tussen de Gazastrook en Israël. Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in Zuid-Israël.

Terreurgroep Hamas in Gaza heeft nog altijd geen eind gemaakt aan de wekelijkse gewelddadige protesten langs de grens met Israël. Vorige week vrijdag namen duizenden Palestijnse Arabieren deel aan een gewelddadig protest langs de Israëlische grens waarbij vier keer werd geprobeerd om Israël te infiltreren.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
- Turkije richt pijlen op de Tempelberg: waarom?
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Lees meer op de website van CIDI

Reacties

M
Een satanische boodschap van satanische lieden. Hamas.

Misselijkmakend.
K
De geest van Haman is nog niet dood, maar er komt een dag dat hij aan de galg hangt. God zal zijn volk bewaren en beschermen. We blijven bidden dat nog meer Hamasleiders tot bekering komen.
N
Het is maar goed dat ze hun eigen land hebben, de Joden

Als de inwoners van Gaza en de westelijke jordaanoever zich zouden ontdoen van dergelijke figuren ,zouden ze het een stuk beter kunnen krijgen
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen