slavernij

Nieuws

16 juli 2019 door International Justice Mission

Tienduizenden kerken vragen wereldwijd aandacht voor slavernij

‘Eén kerk verenigd in één strijd.’ Onder dat motto wordt op zondag 22 september de tweede Freedom Sunday gehouden. Freedom Sunday is een initiatief van International Justice Mission (IJM). Met deze dag vragen tienduizenden kerken wereldwijd aandacht voor het gevecht tegen slavernij.

In 2018 namen wereldwijd 18.000 kerken deel aan Freedom Sunday, waaronder enkele tientallen kerken uit Nederland uit de breedte van de kerk. Door de concrete hulp van kerken via voorbede en financiële ondersteuning maken kerken het bevrijdingswerk van IJM mogelijk. In 2018 was het gevolg dat 4660 slachtoffers werden bevrijd van onderdrukking, 195 daders werden veroordeeld in de rechtbank en bijna 30.000 lokale autoriteiten werden getraind in de strijd tegen slavernij.

“Wereldwijd zijn er nog altijd meer dan 40 miljoen slaven. Dit zijn er meer dan ooit in de wereldgeschiedenis”, aldus Ruben Vlot, namens IJM kartrekker van Freedom Sunday in Nederland. “Zouden wij als kerk, de volgelingen van Jezus, niet voorop moeten lopen in de strijd tegen dit onrecht?”

Tijdens Freedom Sunday zullen kerken in de dienst stilstaan bij slavernij en Gods hart voor gerechtigheid. Ook zullen kerkleden worden opgeroepen deel te nemen aan de strijd tegen slavernij. Vlot: “We hebben een preekschets beschikbaar voor voorgangers. Ook bieden we kerken Bijbelstudies over dit thema aan.”

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt ze lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en ondersteunt ze overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!