slob

Nieuws

16 juli 2019 door Patrick Simons

Goedschiks of kwaadschiks: minister Slob drukt moslimschool door

De islamitische basisschool in Westland moet er hoe dan ook komen, als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks. Dat lijkt de gedachte van minister Arie Slob van ChristenUnie te zijn nadat de gemeenteraad van Westland in eerste instantie niet instemde met de komst van de school.

Scholenvereniging Yunus Emre heeft het plan opgevat om te starten met een basisschool op islamitische grondslag in de gemeente. Westland vindt dat echter geen goed plan en heeft het daarom afgewezen. Daar nam men echter niet genoegen mee waarop er een zaak bij de Raad van State volgde. Deze bepaalde vervolgens dat de school er gewoon mag komen. Toen burgemeester Bouke Arends vroeg om de plannen vervolgens op de agenda van de gemeenteraadsvergadering te zetten, weigerde een meerderheid van de raad om nogmaals ove het onderwerp te gaan praten.

Nu gaat onderwijsministe Arie Slob zich er echter mee bemoeien. Hij wil dat de gemeente zich voegt naar de uitspraak van de Raad van State en toestemming geeft voor de komst van de islamitische basisschool. Bij monde van een woordvoerder liet hij zelfs weten in te grijpen wanneer de gemeente geen toestemming verleent. Slob zal dan hoogstpersoonlijk voor dit besluit de gemeenteraad vervangen en toestemming geven voor de basisschool. De minister van ChristenUnie gaat er dus voor zorgen dat de school er hoe dan ook komt.

Reacties

Recht en gerechtigheid. Vrijheid van godsdienst en onderwijs, daar hebben de christenen in NL ruim 100 jr. Geleden voor gestreden, de achterban van de SGP. Nu de christenheid afneemt en een andere godsdienst aan de weg timmert, is dat recht opeens een boosdoener geworden. Slob waait gelukkig niet met alle winden mee en geeft waar Nederland recht op heeft. Zo niet dan al het bijzonder onderwijs afschaffen en alleen openbaar ondrrwijs willen.

Dit zijn de consequenties van een afvallig christendom.
Je kunt natuurlijk ook Christelijk bijzonder onderwijs toestaan en Islamitisch bijzonder onderwijs verbieden/beletten/niet financieren. Onze overheid moet dan afscheid nemen van moreel/juridisch universalisme, maar zulk universalisme is ten eerste niet Bijbels en ten tweede een abstract kletspraatje om de belangen van de eigen cultuur te beschadigen. Het is niet de functie van een overheid om de hele wereld van dienst te zijn.
Minister Slob doet niets verkeerds...
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!