Nieuws

15 juli 2019 door Platform Kerk en Kunst

Landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst in Amersfoortse St. Joriskerk

Van 27 augustus t/m 26 oktober exposeren 40 kunstenaars uit het hele land in de St. Joriskerk, Hof 1 in Amersfoort. Dit is de vierde landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst, een stichting die eigentijdse kunst een plek wil geven binnen de veelkleurigheid van leven en geloof. Het thema van de expositie is ‘Zachte krachten zullen zeker winnen’.

Thema
Dit thema is ontleend aan een dichtregel van Henriëtte Roland Holst. Met het thema wil het Platform het revolutionaire geluid van Jezus in het licht zetten. Het geluid tegen geweld en het recht van de sterkste. Het geluid van zachtmoedigheid, barmhartigheid, vrede, liefde, compassie, vergeving, verzoening e.d. Hoe gaan we om met conflicten en tegenstellingen? Dit jaar extra actueel omdat in Amersfoort wordt herdacht dat Johan van Oldenbarnevelt 400 jaar geleden werd onthoofd in een politiek conflict.

Opening en symposium
Tijdens een symposium op 7 september wordt om 10.30 uur de expositie officieel geopend door burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort.
Het programma van het symposium bestaat verder uit lezingen, die aansluiten bij het thema, door Rikko Voorberg en Lora Kremer. Zanger en componist Gerald Troost zal het thema vanuit de muziek belichten.

‘s Middags worden er workshops gegeven door Rietje Bakker van International Justice Mission over met passie opkomen voor recht, Debora Dijkstra over de kunst van social media, Arend Maatkamp gaat met de deelnemers een graffiti kunstwerk maken rond het thema, Henk Reitsema bespreekt de film Babettes Feast en er kan een wandeling gemaakt worden o.l.v. Jan Niessen door de historische binnenstad van Amersfoort.

Om 15.00 uur wordt het symposium afgesloten met een concert door Martien de Vos, organist van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!