Ano Jawhar Abdulmasih Abdoka

Nieuws

18 juli 2019 door Patrick Goede

Christelijke minister beëdigd met door IS verbrandde Bijbel

De enige christelijke minister van Koerdistan, Ano Jawhar Abdulmasih Abdoka, werd afgelopen woensdag beëdigd en ingezworen met zijn hand op een verbrandde Bijbel. De Bijbel was eerder verbrand door de militanten van IS in de 'Nineveh velden' (bekend van Jona die er niet heen wilde). Het nieuwe kabinet werd afgelopen woensdag aangesteld.

Minister Abdoka liet zich op deze manier symbolisch beëdigen om de christelijke gemeenschap te steunen die veel te verduren heeft gehad van vervolgingen de afgelopen jaren. "Voor mij als christen en de enige christelijke minister van het nieuwe kabinet heb ik besloten om te zweren op de Bijbel die gedeeltelijk verbrand is door IS in de velden van Nineveh", zegt Abdoka tegen Rudaw.

"Het is een uitdaging dat we als christenen, Chaldeeërs, Assyriërs en Syriërs zijn overgebleven in het land van onze voorouders. De velden van Nineveh, Irak, Mesapotamië en Kurdistan behoren tot ons land en we verblijven hier met de help van onze vrienden in deze regio", vervolgt Abdoka, die ook de leider is van de Nationale Eenheid Alliantie partij. 

"We zijn erg optimistisch over de samenwerking met de ministerpresident om een substantiële, actieve en doordachte bijdrage te kunnen leveren aan de kinderen van Koerdistan", aldus Ano Jawhar Abdulmasih Abdoka.

Reacties

Ik wens de heer A.J. Abdulmasih Abdoka en de Koerden een gezegende toekomst toe in die regio waar iedereen hen lijkt te haten. Ze hebben een slim politiek strategisch beleid opgezet dat met Gods zegen succes zal hebben!
REAGEER
Zo is dat, Kees!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!