Great Britain

Nieuws

15 juli 2019 door Patrick Goede

Slechts 38% van de Britten noemt zichzelf christen, het laagste aantal in de historie van de metingen

Het aantal Britten dat zich identificeert met het christelijk geloof is historisch laag. Sinds er ruim dertig jaar geleden voor het eerst werd bijgehouden hoeveel Britse christenen er zijn is dit aantal niet zo laag geweest, laat de Christian Post optekenen.

Het nationaal centrum voor sociaal onderzoek heeft zijn jaarlijkse onderzoeksrapport naar sociale posities voor de 36e keer gepubliceerd. Het onderzoek betrof een survey onder 3879 mensen.

Het rapport laat een trend zien die al langer opgaat voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 52 % van de ondervraagden gaf aan bij geen enkel geloof te horen. 

"Van deze groep zijn de meeste mensen simpelweg niet opgegroeid met een religie, en een kleinere groep heeft het jeugdige geloof opgegeven. Degene die zichzelf niet als gelovig zien zijn ook steeds vaker 'erg' of 'extreem' ongelovig", meldt het rapport.

In 1998 gaf nog 60% van de Britten aan zich tot het christelijk geloof te rekenen. In 2008 was dit nog maar 50%. Nu is dat dus inmiddels afgenomen tot 38%. Van de 18 tot 24-jarigen is slechts 1% lid van de Anglicaanse Kerk. Voor de mensen die 75 jaar en ouder zijn gaat dit nog in 33% van de gevallen op. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!