Ben Moses

Nieuws

16 juli 2019 door SDOK

Moses moest de gevangenis in omdat hij vertelde over Jezus, maar weigert om te zwijgen

Op zijn eerst dag in Jakarta ontmoette Richard Groenenboom namens SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) Ben Moses. Hij deelde het evangelie met een taxichauffeur en plaatste een filmpje van dat gesprek op internet. Ben Moses werd gearresteerd en beschuldigd van blasfemie. Hij kreeg vier jaar gevangenis opgelegd. Uiteindelijk werd hij na ruim een jaar vrijgelaten en staat sinds twee maanden weer op vrije voeten.

Ook in de gevangenis weet Abraham niet van ophouden met evangeliseren en hij vertelt dat er veel moslims in Jezus gingen geloven. "Ik bouwde een relatie met mijn medegevangen op en gaf ze kleding en voedsel. Daardoor stonden ze open voor het evangelie." Er waren zeker moeilijke momenten. Met name als hij geslagen werd door de bewakers. Ook waren er terroristen in de gevangenis die hem aanvielen en verbaal bedreigden.

Hij vertelt dat hij nog geen week na zijn vrijlating het evangelie weer deelde met een taxichauffeur. Dan vervolgt hij met een glimlach: “Hij is ook christen geworden.” Een bijzonder verhaal, maar was dat niet onvoorzichtig, vraag ik me af. Vastberaden is het antwoord: ‘Ik kan niet anders dan het evangelie verkondigen. Paulus zegt: Wee mij, als ik het evangelie niet verkondig! (1 Kor 1:17)'.

Hoewel hij nu vrij is, moet de voorganger zich nog elke maand bij de rechtbank melden voor een verhoor. “Ik zeg dan dat ik niet anders kan dan het evangelie verkondigen.”

Foto: SDOK

Lees hier het volledige verhaal van SDOK

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!