Ds. L. de Wit

Nieuws

15 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. L. de Wit aan de slag in hervormd Ede (Sionskerk)

Ds. L. de Wit heeft een beroep aangenomen. De hervormde predikant uit Putten gaat aan de slag in de Sionserk in Ede. Deze gemeente is vacant omdat ds. J. de Jong vorig jaar met emeritaat ging. 

De dominee bedankte voor een beroep uit Oldebroek. Daar zoekt de hervormde gemeente een opvolger voor de eerder dit jaar naar Stolwijk vertrokken ds. D. J. W. Kok. De Wit staat sinds 2014 op de kansel in Putten (wijk 2).

Proponent W. A. van den Born gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Leiden heeft een beroep van de hervormde gemeente in Hei- en Boeicop aanvaard. Deze gemeente is sinds vorig jaar vacant omdat ds. E. van Wijk vertrok naar het Brabantse Sprang.

De hervormde gemeente in Papendrecht (wijk Oost) is in de zoektocht naar een nieuwe predikant uitgekomen bij ds. G. H. Vlijm (Nieuwer ter Aa). De hervormde gemeente is op zoek naar een nieuwe predikant in verband met het emeritaat van ds. P. J. Teeuw. Onlangs bedankte ds. C. H. Hogendoorn (Katwijk aan Zee) voor een beroep uit Papendrecht.

In Veenendaal verwelkomt de protestantse gemeente Zuidwest ds. J. de Haan (Ommen). Ds. C. Flim (Brielle en Hellevoetsluis) vertrekt naar de protestantse gemeente in Monster. In de gereformeerde kerk te Zwijndrecht (Bethelkerk) doet ds. R. A. Wouda (Nieuwendijk) binnenkort intrede als nieuwe dominee.

Ds. S. M. Dekker is deze maand verwelkomd in de protestantse gemeente in Sint Laurens. Tot voor kort was zij verbonden aan de PKN te Brielle. Proponent J. Kroeskop gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. In Glanerbrug is de PKN-predikant de opvolger van de vorig jaar naar Tubbergen vertrokken ds. E. R. Scheer-Weijenberg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!