Randy Alcorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2019 door Patrick Simons

Schrijver Randy Alcorn kreeg ruim 8 miljoen boete voor prolife-activiteiten, leefde twintig jaar van minimumloon en geeft 100% van royalty's weg

Iedere christen die wel eens een boek heeft gelezen, heeft ook van Randy Alcorn gehoord. Deze zeer succesvolle Amerikaanse schrijver die ook directeur van Eternal Perspectief Ministries en voorganger is, vertelt nu wel een heel bijzonder verhaal over een boete van ruim 8 miljoen in een blog op de website van zijn ministrie.

Alcorn was namelijk jarenlang zeer actief in zijn strijd tegen abortus. Hij werd in 1991 zelfs veroordeeld voor prolife-activiteiten bij verschillende abortusklinieken. Hij moest een boete van maar liefst 8.2 miljoen dollar betalen en zat zelfs een poosje in de gevangenis. Alcorn was erg actief in de prolife-beweging. Hij paste dat ook in zijn persoonlijke leven toe. Zo namen hij en zijn vrouw een zwangere tiener in huis die later ook tot geloof kwam. Hij deed ook mee aan demonstraties bij abortusklinieken en stond in de 'frontlinie'. Daardoor moest hij in een jaar tijd maar liefst negen keer voorkomen. Hij werd twee dagen naar de gevangenis gestuurd en kreeg uiteindelijk een boete opgelegd van in totaal 8.2 miljoen dollar. Deze zou hij, samen met enkele andere, aan de abortuskliniek moeten betalen. Nooit was er zo'n zware sanctie opgelegd aan vreedzame demonstranten.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Het zorgde in eerste instantie voor veel zorgen bij de familie. Maar toen ontdekte de schrijver en voorganger een maas in de wet. Wanneer je namelijk slechts het minimumloon verdient, mag de staat geen geld bij je weghalen. Alles boven het minimumloon moest hij opofferen. Maar het ging niet naar de staat of naar abortusklinieken. Alcorn richtte Eternal Perspective Ministies op. Alle royalty's van zijn goedverkochte boeken gingen hier naar toe en Alcorn leefde bijna twintig jaar met zijn gezin van het minimumloon. De rechters verlengden het vonnis namelijk van tien naar twintig jaar. Overigens zag de voorganger en schrijver dit alles als iets dat God gebruikte voor Zijn glorie én tot zegen voor zijn gezin.

Inmiddels is de twintig jaar voorbij en kan de schrijver dus in principe weer zelf profiteren van de royalty's. Daar kiest hij samen met zijn vrouw echter bewust niet voor. "God keerde alles ten goede. Hij zorgde voor ons, we kwamen niets tekort. Het gaf ons vreugde. Nu, bijna dertig jaar later, blijven Nanci en ik 100 procent van de royalty's weggeven aan christelijk werk, hulpverlening en prolife werk. Het zijn niet mijn royalty's, maar ze zijn van God. We zijn Hem zo dankbaar!"

In totaal is nu het bedrag van 8.2 miljoen dollar aan rolyalty's weggegeven in al die jaren, precies het bedrag dat Alcorn eigenlijk aan de abortuskliniek moest betalen. Hij moest dit bedrag dus verplicht weggeven om het niet als schadevergoeding te moeten betalen. Wat hij anders met het geld zou hebben gedaan? "Niets zou ons meer vreugde hebben gegeven dan het weggeven ervan."


Getuigenis
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Marjolein ging ondanks haar reformatorische opvoeding de wereld in: "Ik deed alles wat God verboden had"
- Joyce heeft Multiple Sclerose en gaat steeds verder achteruit: "Ik ben gestopt met bidden om genezing"
- Gerco leerde van giften leven en werd verrast met een envelop met 300 euro: "God vroeg of ik Hem vertrouwde"
Meer over Getuigenis »

Lees de hele blog

Reacties

A
Ik kan alleen maar zeggen: wat een geweldig getuigenis!
P
Even tussendoor een eenvoudige vraag van een simpele ziel....Het artikel start met de volgende zin:

'Iedere christen die wel eens een boek heeft gelezen, heeft ook van Randy Alcorn gehoord.'Als ik nu wel de bijbel en enkele boeken lees maar nog nooit heb gehoord van Randy Alcorn ben ik dan nog wel een christen?
K
Die vraag is reeel, maar die moet je niet hier stellen maar aan de redactie van CIP.
Toon meer antwoorden (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.