Athalja

Dagelijks leven

15 juli 2019 door Patrick Simons

Athalja Barneveld over filters: "Ik wil mezelf helemaal niet zien door een perfecte bril"

In onze samenleving lijkt alles om uiterlijk te draaien. Op social media plaatsen we onze mooiste foto's die uiteraad bewerkt zijn waardoor we er veel mooier uitzien dan de werkelijkheid. Maar wat is dan werkelijk beauty? Dat vraag aanbiddingsleider Athalja Barneveld zich af op Instagram. "Ik wil mijzelf helemaal niet zien door een perfecte bril."

Athalja bespreekt in haar post de mogelijkheidom filters te gebruiken bij foto's. Daarbij bespreekt ze de gedachte "dat het oké is om schoonheid aan te zetten, of juist te denken dat je het uitzet als je je echte zelf laat zien". "Wat is dan werkelijk beauty? Mag er dan geen ruimte zijn for the trash in life? Ik wil mijzelf helemaal niet zien door een perfecte bril, maar lieve door een scherpe. Want anders zou ik maar zo de schoonheid verliezen van het imperfecte."

"Misschien zou ik zelfs gaan denken dat ik geen minpunten heb en mijzelf hoger vinden dan ik in werkelijkheid bent", vervolgt ze. "Met egoisme en trots als vrucht. We proberen zo hard om alles wat niet helemaal beauty is weg te bannen uit onze wereld. Maar wat als dat nou juist trash is..."

Dit bericht bekijken op Instagram

BEAUTY VERSUS TRASH zo even spelende met mijn telefoon wat selfies aan het makende, schrok ik me een hoedje. Ik dacht, huh zie ik er zo goed uit? Wat is er met mijn huid aan de hand? Wat bleek nou, mijn telefoon had een update gehad. En op mijn selfiestand heb ik ineens een beauty filter, en die stond dus aan. Dus ik maak nog een foto, nu zonder beauty filter en eerlijk die is ook oke, maar tja ik zie wel verschil, niet heel veel, maar toch wel. En even denk ik ach what's the big deal? Op de één iets minder rimpel, gladdere huid en minder kringen onder mijn ogen. Het is nagenoeg dezelfde... Krijg ik tenminste ook niet steeds de vraag of ik moe ben (oh how I hate that question haha). Maar dat is het 'm juist. Die gedachte dat het oké is om schoonheid aan te zetten, of juist te denken dat je het uitzet als je je echte zelf laat zien. Wat is dan werkelijk beauty? Mag er dan geen ruimte zijn for the trash in life? Ik wil mijzelf helemaal niet zien door een perfecte bril, maar liever door een scherpe. Want anders zou ik maar zo de schoonheid verliezen van het imperfecte. Misschien zelfs gaan denken dat ik geen minpunten heb en mijzelf hoger vinden dan ik in werkelijkheid ben. Met egoïsme en trots als vrucht. We proberen zo hard om alles wat niet helemaal beauty is weg te bannen uit onze wereld. Maar wat als dat nou juist trash is....

Een bericht gedeeld door Athalja Barneveld (@athaljabarneveld) op

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!