Bottenbley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2019 door Patrick Simons

Orlando Bottenbley: "De wereld is leeg en hongert naar echtheid, puurheid en geluk"

"De nood bij de postmoderne mens is ongelooflijk groot." Dat stelt ds. Orlando Bottenbley in een video-interview met CIP.nl. "Dat is mijn diepe overtuiging en dat is sterker geworden sinds ik hier in Amsterdam ben."

Als christenen hebben we waar de mensen ten diepste naar snakken, vertelt Bottenbley. "Om een voorbeeld te noemen: ik had vandaag een wandeling met een topman in het bankwezen. Het is een jongeman die een gigantische carrière gemaakt heeft. Hij werkt van 's morgens zeven uur tot 's avonds zes uur op de bank. Toch zegt hij: ondanks mijn carrière en het vele dat ik verdien, merk ik de leegte bij mezelf. En dat is nog groter bij mijn collega's."

"Dan denk ik: mensen, ik heb de boodschap!", vervolgt de predikant. "Of het nu gaat om hoogopgeleide mensen die het gemaakt hebben in de maatschappij of mensen die bij wijze van spreken aan de lopende band werken: ik denk dat onze wereld zo leeg is en zo hongert naar echtheid, puurheid en geluk en dat is precies de boodschap die Jezus ons gegeven heeft. Want hij zei: Ik ben gekomen opdat ze leven hebben in overvloed! Omdat ik dat persoonlijk ervaar, heb ik niet alleen maar een boodschap die ik breng, het gaat ook door mijn eigen ziel. Wat ik beleef, mag ik ook delen."

Reacties

Dat de Heer toch meer van zulke bevlogen arbeiders in de oogst zendt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events