syrie

Nieuws

15 juli 2019 door Kerk in Nood

Christenen gedood bij doelbewuste aanslag op kerk in Noordoost-Syrië

Vorige week vond er in syrië een dodelijke aanslag plaats op de Orthodoxe Maagd Mariakerk in de Syrische stad Qamishli. Bij de aanslag met een autobom vielen volgens Kerk in Nood tussen de zeven en elf doden en gewonden.

De wijk in Qamishli waar de kerk zich bevindt, wordt voor het merendeel door christenen bewoond. Foto's van de aanval tonen aanzienlijke materiële schade als gevolg van de explosie en vervolgens brand. De kerk en de omliggende gebouwen zijn beschadigd. Tot dusver is de verantwoordelijkheid voor de aanval nog niet opgeëist. De stad is echter een aantal keren getroffen door aanvallen, zowel door strijdende partijen in de Syrische burgeroorlog als door aanslagen door Islamitische Staat (ISIS).

Qamishli is de hoofdstad van de zelfverklaarde autonome regio Noordoost-Syrië. Terwijl het Syrische regime er de controle over verloren gebieden herwint, heeft IS als vergelding diverse aanvallen uitgevoerd. De stad ligt in de buurt van de Turkse grens en is de thuisbasis van veel Assyrische christenen die de genocide in 1915 onder leiding van de Ottomanen ontvluchtten. Ze behielden een sterke christelijke aanwezigheid in deze stad tot het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011. Sommigen beschouwen Qamishli als het christelijke centrum van Syrië. Door de burgeroorlog zijn veel Syrische christenen echter permanent uit het land gevlucht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!