oezbekistan

Nieuws

15 juli 2019 door Patrick Simons

Opwekking onder doofstommen in Oezbekistan

In een negendelie serie bespreekt het Reformatorisch Dagblad de situatie van chistenen in Oezbekistan en Rusland. Het ziet dat er in Oezbekistan steeds meer vrijheid komt wat echter ook betekent dat er meer ruimte is voor islam.

Filip Uijl, voorlichte van Stichting Friendensstimme, stelt dat er een opwekking bezig is in het land. "Wat nu bij de gemeente komt, is uit het Oezbeekse volk. Hier wordt de kerk echt uit het niets geboren. Het bijzondere is dat er overal veel kleine groepen ontstaan en nieuwe werkvelden worden geopend. Opvallend is ook een opwekking onder doofstommen, een in het verleden achtergestelde groep."

Hoewel godsdienstvrijheid toeneemt, wordt er in Oezbekistan met twee maten gemeten. Diensten zijn officieel nog altijd niet legaal en een grote partij Bijbels bezitten is niet toegestaan. Dat kan namelijk op missionaire doeleinden wijzen. Ondertussen worden moslims in het openbare leven door middel van posters opgeroepen om hun kinderen de Koran te leren en respect voor hun oudes op te brengen.

Lees meer in Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!