Rajesh
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 augustus 2019 door Bible League

Rajesh diende afgoden in India: "Op een dag kon ik geen nee meer zeggen tegen Jezus"

Rajesh is een man van middelbare leeftijd in de nieuw gevormde staat Telangana in Zuid-India. De goedlachse man met simpele leefstijl is geliefd in zijn omgeving. “Mijn vrouw, Renuka, en mijn dochters Elisabeth en Beulah zijn van grote steun”, vertelt Rajesh.

Hij behoort tot de Banjara. Een vrij gesloten gemeenschap die nauwelijks omgaat met andere kasten. De Banjara stam is de grootste nomadengroep in India. Letterlijk betekent Banjara ‘dwalers van de jungle’. Ze staan bekend om het rondtrekken van de ene naar de andere plaats. Hun leven is vaak vol gevaar en avontuur.

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

Goden
“Onze voorouders trokken van plaats naar plaats. Waar we ook gingen, we vereerden onze goden. De belangrijkste was Banjari Devi, wiens heiligdom in het bos was. Dit heiligdom heeft een grote steen met vermiljoen, olie en boter. We aanbaden daarnaast ook Shiva, omdat we geloofden dat zij verantwoordelijk zijn voor alles wat er gebeurde.”

“Zo ging het heel lang, tot er een man met een Bijbel in zijn hand naar ons toe kwam. Zijn naam was David en hij vertelde ons voor het eerst over het Evangelie en Gods Woord. Hij vertelde ons dat alles in Gods hand is en dat hij voor ons gebeden had voordat hij naar ons toe kwam. David vertelde ons met veel passie en enthousiasme over Jezus. Hij bleef terugkomen en vroeg elke keer of we Jezus wilden aannemen in ons leven. Op een dag kon ik geen nee meer zeggen.”

Training tot Philip
“Ik was enthousiast over wat er gebeurd was en over mijn keuze om Jezus te volgen. Mijn teleurstelling was dan ook groot, toen ik zag dat er niets gebeurde toen ik het met anderen deelde. Ik sloot me aan bij Project Philip Bijbelstudies en leerde over evangelisatie en discipelschap.”

“Toen ik hoorde dat ik ook getraind kon worden tot Philip wist ik dat ik dat nodig had. Dit was de verhoring van mijn gebed! Ik liet me trainen en werd toegerust om als Philip aan de slag te gaan.”

“Inmiddels heb ik in meer dan tien dorpen Project Philip geïntroduceerd en ik bezoek ieder dorp elke week. Ik zie Gods zegen op het werk en zie de vruchten die er uit voortkomen. Er zijn in die dorpjes al drie nieuwe gemeentes gesticht, omdat er nog geen gemeentes waren! En er zijn steeds meer mensen die zich aansluiten bij de Bijbelstudies.”

Weerstand
Zijn enthousiasme wordt niet overal even goed ontvangen. In sommige dorpen is er weerstand vanuit de dorpshoofden. “Het is moeilijk om hen te bereiken. De dorpshoofden zijn niet blij met het werk dat ik doe. Ze werken me tegen en willen niet naar me luisteren. ‘We willen niet dat je onze gebruiken en tradities komt veranderen’, zeggen ze.”

Rajesh is dankbaar voor Project Philip en de training die hij heeft gehad. “Ik zie de impact die het op mijn leven en dat van anderen heeft gehad. Gods Woord raakt levens aan.”

Lees hier meer over het werk van Bible League

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.