Vardan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2019 door Bible League

Vardan was atheïst en verspreidt nu de Bijbel: "Ik had een enorme honger naar Gods Woord"

De 40-jarige Vardan is geboren en getogen in Armenië. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. “Ik ben in Jerevan geboren in de tijd van de Sovjet Unie. Mijn ouders waren allebei leraar en overtuigd atheïst. Het was in mijn familie dan ook onmogelijk om over God of geloof te praten.”

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

“Mijn ouders waren trouwe en toegewijde leden van de Communistische Partij. Ik heb een goede opleiding gehad. Als tiener sloot ik me aan bij een beweging die zich wilde afscheiden van de Sovjet Unie. Mijn ouders waarschuwden me om niet betrokken te raken bij een nationalistische beweging, maar toch verzette ik me tegen het communisme."

Enorme honger
Vardan rondt zijn school af en gaat in dienst. Na zijn diensttijd wordt hij opgeleid tot politieagent. Tijdens zijn opleiding ontmoet hij een jongen die christen is, die hem vertelt over Jezus en Zijn verlossende werk. “Ik merkte dat ik enorme honger had naar het Woord van God en vroeg naar christelijke literatuur. Ik werd verwezen naar Bible League en ik ging naar hun kantoor. Daar vertelden ze me over Project Philip en ik sloot me aan bij de Bijbelstudies. Ik kwam tot geloof en wilde dit ook met anderen delen. Daarom liet ik me trainen om zelf ook als Philip aan de slag te gaan.”

“Al snel startte ik een Bijbelstudie bij mij thuis. Mijn gezin en ik waren één van de eersten die door Bible League Armenië bereikt zijn. Zelf kon ik op deze manier ook anderen bereiken. Ik heb jarenlang Bijbelstudiegroepen geleid.” Omdat Vardan en zijn gezin niet meer kunnen rondkomen van zijn salaris als agent besluiten ze te verhuizen naar Rusland.

Grote behoefte
“We gingen wonen in Yekaterinburg, een grote stad waar veel Armeniërs wonen. Het begin was moeilijk voor ons, maar na enige tijd vonden we onze draai. We zagen onder de Armeniërs een grote behoefte aan Gods Woord. De kerk waar we naartoe gingen was enthousiast over het idee om onder deze doelgroep met Project Philip aan de slag te gaan. Dus begon ik in Rusland met Project Philip Bijbelstudies. Gelukkig had ik materiaal meegenomen toen we verhuisden. Het had grote impact en we zagen Gods zegen op het werk!”

God voorziet
“Inmiddels is het werk behoorlijk gegroeid en hebben we zelfs een groep kinderen waar we Bijbelstudies mee doen. In totaal komen er 28 Armeense kinderen naar deze studies. Door het succes raakte het materiaal snel op. Gelukkig ontvangen we van Bible League nieuwe materialen, zodat we steeds meer mensen kunnen bereiken. We zijn dankbaar dat God voorziet en dat Hij het werk zegent.”

Lees hier meer over het werk van Bible League

Reacties

T
Je kunt opgroeien in een zeker milieu en de overtuiging van je ouders overnemen. Maar dan hoeft dat niet jouw persoonlijke overtuiging te zijn. Daar kom je pas achter als je beter wordt geïnformeerd over andere opvattingen. Net als deze broeder.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.