Israël Palestijnen vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Minder terreurballonnen belanden in Israël; Palestijnse commandant bedreigt Israël

Het zuiden van Israël merkte de afgelopen dagen een sterke afname van aanslagen met ballonnen en vliegers die explosieve en brandbare materialen naar Israël vlogen waar ze honderden branden veroorzaakten, laat Christenen voor Israël weten.

De afname wordt toegeschreven aan nieuwe technologische ‘wapens’ die de ballonnen en vliegers uit de lucht halen voordat zij Israël kunnen bereiken en aan andere factoren. Het aantal branden dat werd veroorzaakt door de ballonnen en vliegers is momenteel afgenomen tot twee per dag. Over 2018 werden gemiddeld 21 branden per dag gemeld.

Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in Zuid-Israël.

Terreurgroep Hamas in Gaza heeft nog altijd geen eind gemaakt aan de wekelijkse gewelddadige protesten langs de grens met Israël. Vorige week vrijdag namen circa 7.000 Palestijnse Arabieren deel aan een gewelddadig protest langs de Israëlische grens waarbij vier keer werd geprobeerd om Israël te infiltreren.

De Libanese krant al-Akhbar berichtte verder dat een niet nader genoemde Palestijnse commandant in Gaza had gezegd dat de terreurbewegingen in een toekomstig conflict met het Israëlische leger dorpen en steden in Zuid-Israël zou innemen en bezet zou houden. Zogenaamde ‘Scuba eenheden’, groepen militaire duikers, zouden een grote rol spelen in de pogingen om een deel van Zuid-Israël te veroveren, zei de commandant.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.