Frankrijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2019 door Patrick Simons

Vier keer zoveel anti-christelijke incidenten in Frankrijk in tien jaar tijd

Er is in Frankrijk een beweging gaande die bij veel media onder de radar blijft. Het anti-christelijke sentiment neemt namelijk behoorlijk toe. Er eens een zorgwekkende toename te zien van het aantal aanvallen op kerken en andere christelijke gebouwen. Vreemd genoeg wordt er amper melding gemaakt van de aanvallen. 

Afgaande op cijfers van het Franse ministerie zijn er alleen in 2018 al 875 anti-christelijke incidenten geregistreerd. Dat is vier keer zoveel dan in 2008. De meeste mensen wijzen als oorzaak direct naar moslimmigranten. Er zijn dan ook meerdere voorbeelden waarbij dat inderdaad het geval is. Zo kreeg het land te maken verschillende aanslagen van moslimextremisten en onthoofdde een moslim een Franse priester. 

Volgens Richard Bernstein van RealCearInvestigations zijn moslims echter voor een klein gedeelte verantwoordelijk voor deze anti-christelijke incidenten, zo vertelt hij tegen CBN News. "Bij de meerderheid van de incidenten hebben we geen idee wie de daders nu eigenlijk zijn. Het is in ieder geval veilig om te zeggen dat er heel veel incidenten en aanvallen zijn die niets te maken hebben met extremistische groeperingen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.