Burkina Faso
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2019 door Open Doors

Burkina Faso: Vier christenen geëxecuteerd

Kenners omschrijven Burkina Faso vaak als een land waar moslims en christenen in vrede naast elkaar leven. Christenen vormen er weliswaar een minderheid, maar worden in de meeste gevallen behandeld als volwaardige burgers. Helaas komen sinds kort ook andere berichten uit het land. Extremistische moslims hebben dit jaar al negen dorpen aangevallen. De laatste aanval vond anderhalve week geleden plaats, op donderdag 27 juni.

De inwoners van Bani zaten aan het einde van de dag in een kring te praten, toen gewapende mannen hun dorp binnenkwamen. Iedereen moest op de grond gaan liggen. Om te achterhalen wie er christen was, vroegen de aanvallers elke inwoner naar zijn of haar voornaam. Ook waren ze alert op christelijke voorwerpen. Toen ze zagen dat David Zoungrana, zijn jongere broer Philippe, Theophile Ouedraogo en Ernest Kassoaga een kruis om hun nek droegen, namen ze de vier mannen apart en executeerden ze hen.

De dag erop gingen dezelfde aanvallers naar het dorp Pougrenoma. Ze brachten deze keer niemand om, maar zeiden wel dat ze binnenkort terug zullen komen. Iedereen die dan nog steeds christen is, zal worden gedood. De dorpsgenoten mogen in de tussentijd geen hulp inschakelen van de overheid of veiligheidsmensen. Voor de christenen in het dorp zijn de komende weken een kwestie van leven of dood.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.