Algerije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2019 door Geerten van Breugel

In Algerije bekeren steeds meer moslims zich tot Jezus: de kerk groeide in 10 jaar tijd met factor 50, schatten deze organisaties

In Algerije gebeuren bijzondere dingen. Ondanks hevige vervolgingen groeit de kerk daar, volgens SAT-7 USA, een christelijke televisiezender. Ook het Joshua Project, zo bericht Godreports, bevestigt dat de kerk een opleving meemaakt, richting het vijftigvoudige in 10 jaar tijd.

De directeur van SAT-7 USA, dr. Rex Rogers, geeft aan dat "zij in 2008 ongeveer 10.000 gelovigen meetten, maar dat het aantal nu richting de 500.000 gaat. In 2015 ging het nog om 380.000 christenen." De televisiezender zend uit in Arabische landen en heeft daardoor zicht op de gelovigen en de aantallen die de uitzendingen bekijken. Het Joshua Project probeert ook het aantal gelovigen in te schatten, en waardeert het aantal op dit moment op zo'n 600.000. 

Ongeveer 95 procent van de mensen in Algerije is moslim. Het grootste land in de Arabische wereld staat bekend om zijn onderdrukking van christenen en vooral familie en buren accepteren christenen niet. Ook strenge blasfemiewetten zijn van kracht in het Arabische land.

Lees ook: Opwekking leidt duizenden moslims tot Christus en Geestelijke herleving in islamitisch Algerije.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.