Facebook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juli 2019 door Faithwire

Amerikaanse ontslagen vanwege pro-abortuspost op Facebook

Elizabeth Cox, lerares op een katholieke school in South Carolina, zegt dat ze is ontslagen op basis van een pro-abortuspost op Facebook. Faithwire bericht dat de lerares al 16 jaar actief was op de school in Charleston, en nu een rechtszaak aanspant omdat ze werd ontslagen. 

Cox kreeg van de school, die wordt geleid door de plaatselijke gemeente, een brief waarin stond: 'De school is ervan op de hoogte dat u een publiek Facebookaccount heeft dat u als lerares van de school aanmerkt en tegelijkertijd abortus promoot. Zoals u weet is dit in tegenstelling tot de missie van de kerk en onze school. Dit kan niet samengaan met uw plichten als een katholieke schoollerares.'

Op haar Facebook quootte Cox de feministe Gloria Steinem: "Zullen we niet elke man die een wapen wil kopen op dezelfde manier behandelen als elke vrouw die een abortus wil ondergaan, met een wachttijd van 48 uur, ouderlijke toestemming en toestemming van de dokter?"

Zelf is de lerares de rechtszaak gestart omdat ze vindt dat haar vrijheid van meningsuiting is aangetast. In de aanklacht valt het volgende te lezen: "De school en de directeur pleegden een criminele daad door de vrouw te ontslaan vanwege haar politieke overtuigingen en het beknotten van de vrijheid van meningsuiting."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.