Adun
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juli 2019 door Compassion

Een jaar geleden werd deze tiener gered uit een grot in Thailand: "God heeft mij geholpen"

“God was het die mij geholpen heeft tijdens de moeilijkste momenten en ik ben Hem heel dankbaar dat Hij mij geholpen heeft uit de grot te komen.” Het is vandaag precies één jaar geleden dat de door Compassion gesponsorde tiener Adun (14 jaar) met zijn voetbalteam is gered uit de grot in Thailand. Hij speelde een belangrijke rol bij de bevrijding. Wie is hij? Deze week deelt Compassion onderstaand verhaal.

Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus' naam. Kinderen zijn de grootste slachtoffers van extreme armoede. Geweld, uitbuiting; het is realiteit, het gebeurt. Maar Jezus laat hen niet in de steek.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Compassion

Communicatie met de duikers
Adun is een moedige en zelfverzekerde jongen die de harten van veel mensen veroverde over de hele wereld. De 14-jarige jongen sprak als enige Engels en kon daarom goed communiceren met de Britse duikers toen de jongens gevonden werden. Aduns indrukwekkende verhaal begint al veel en veel eerder.

Extreme armoede
Adun is de oudste zoon uit een gezin van vijf kinderen. Zijn ouders behoren tot een etnische groep in Myanmar. Ze beschikken net als velen in die omgeving niet over de Thaise nationaliteit, omdat ze geen vast werk hebben. Omdat Adun opgroeide in extreme armoede, werd hij op 7-jarige leeftijd opgenomen in het Compassion-project gerund door de lokale kerk. Dankzij zijn sponsors heeft hij beschikking over onderwijs, gezondheidszorg en sociaal-emotionele steun van de kerkmedewerkers.

Adun is een talentvolle jongen die meerdere talen spreekt en regelmatig de aanbidding leidt in zijn kerk. Hij gaat graag naar het Compassion-project en wil later dokter worden óf voetbalspeler bij Chiang Rai United.

Stabiele omgeving
De kerk waar Adun heen gaat wordt geleid door voorganger Go Shin en zijn vrouw. Naast de samenwerking met Compassion is de voorganger erg actief voor kinderen als Adun die de Thaise nationaliteit niet bezitten. De ouders van Adun moedigen hun zoon aan om naar de kerk en het Compassion-project te gaan, omdat dit een stabiele omgeving is en hem een betere toekomst biedt.

Op 18 juli werden Adun, zijn teamgenoten en coach ontslagen uit het ziekenhuis, nadat ze gered waren uit de grot. De kerk en voorganger Go Shin blijven nauw betrokken bij Adun. Samen met Compassion Thailand wordt geprobeerd de Thaise nationaliteitvoor hem te verkrijgen

Zo gewoon mogelijk
"We proberen alles zo gewoon mogelijk te houden voor Adun en hem zo te helpen zijn leven weer op te pakken", vertelt devoorganger. "Adun is nog maar een tiener en hij heeft de ambitie om te studeren. We blijven doorgaan met onze zorg voor hem en de andere sponsorkinderen die leven in extreme armoede."

De lessen die Adun bij Compassion krijgt, zijn gericht op een gezonde ontwikkeling. Benieuwd wat hij én jouw eigen sponsorkind leren?

Lees hier wat Compassion kinderen leert

Reacties

T
Wat een prachtig getuigenis!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.