ethiopie

Nieuws

11 juli 2019 door Patrick Simons

Christenen in Ethiopië moeten binnen dertig dagen kerk verlaten vanwege 'geluidsoverlast'

Verontrustend nieuws voor kerken uit Ethiopië. In de stad Robe heeft de lokale overheid namelijk een evangelische kerk bevolen om het gebouw te verlaten. Er werden in de Mekane Yesus Evangelical Church al tien jaar lang diensten gehouden.

Ook andere kerken in de regio krijgen signalen dat de druk steeds meer toeneemt. De bewuste kerk heeft een bief gekregen van de autoriteiten dat men het gebouwen binnen dertig dagen moet verlaten. De uitwijzingsbrief is mede ondertekend door de bugmeester. Buren zouden geklaagd hebben over geluidsoverlast. Bovendien zou het gebouw niet geschikt zijn voor erediensten.

Een anonieme bron zegt tegen World Watch Monitor dat het een verrassing is. "Als het geluid een probleem is, kunnen protestantse kerken niet de eerste zijn die beschuldigd worden van geluidsoverlast. Andere religieuze instellingen gebruiken veel krachtigere geluidssystemen in het hele land. Geluid van moskeeën en Ethiopisch-orthodoxe kerken is de hele dag hoorbaar en zelfs 's nachts. Deze beslissing is niets anders dan een blijk van vijandigheid jegens protestantse kerken in de regio."

Men maakt zich zorgen omdat er al eerder spanningen waren in de regio waarbij christenen het slachtoffer waren. In juni 2018 werden er nog 20 christenen vermoord in de stad Goba.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify