Ds. H. Paul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juli 2019 door GerGeminfo.nl

GerGem-predikant H. Paul (90) onverwachts overleden

Geheel onverwachts is vanmorgen ds. H. Paul, emerituspredikant te Moerkapelle, overleden in de leeftijd van 90 jaar. Zes dagen voor de datum waarop hij 91 jaar zou worden, meldt GerGeminfo.nl.

Ds. Paul werd in 1969 toegelaten tot de studie aan de Theologische School. In die tijd studeerde hij ook Theologie aan de Leidsche Universiteit. Van beroep was hij op dat moment tandarts. Hij behoorde in 1951 tot de oprichters van studentenvereniging CSFR. Van 1962 tot 1969 was hij ouderling te Zoetermeer. Na vier jaar studie werd hij in 1973 kandidaat gesteld.

De predikant ging aan de slag in Rotterdam-Zuidwijk. Na een periode van zeven jaar ging de weg naar Vlissingen, waar in 1980 intrede deed. Daarna diende hij nog de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht (1986) en Oostkapelle (1994). Op 1 oktober 1999 ging hij met emeritaat. Vanwege ouderdom preekte hij de laatste periode nog eenmaal op een zondag.

In het verleden was Paul ook Cursus Godsdienst Onderwijs-docent en actief als tweede voorzitter van het bestuur van scholengemeenschap Guido de Brès in Rotterdam en voorzitter van het bestuur van de basisscholen van de Gereformeerde Gemeenten in Rotterdam.

Foto: GerGeminfo.nl

Reacties

J
Als iemand 90 is, dan kun je niet meer zeggen dat iemand geheel onverwacht(s) is overleden. Mensen boven de 80 zijn mensen van alledag. Zo ook deze ds. Paul.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.