evangeliseren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 juli 2019 door Patrick Simons

"Jezus wordt blijer van evangeliseren dan van stille tijd houden"

Dagelijks stille tijd houden is voor veel mensen heel belangrijk. Het is wellicht zelfs één van de belangrijkste steunpilaren van je persoonlijk geloof. Toch is dat volgens Joop van Ooijen niet het belangrijkste. Evangeliseren is volgens hem namelijk nog veel belangrijker.

"Ik werk acht uur per dag", steek van Ooijen van wal in een video-interview met CIP. "Dan zijn er nog zestien uren over. Als je nu eens in plaats van twee uu stille tijd houden twee uur gaat evangeliseen? Ik denk dat Jezus daar blijer mee is dan wanneer je stille tijd gaat houden."

"Weet je wat het leuke is? Als je evangeliseert, praat je ook tegen jezelf. Je wordt dus ook zelf steeds sterker in het geloof. Als ik tegen jou zeg: Jezus houdt van jou! Dan hoor ik dat zelf ook. De zekerheid wordt daardoor groter en groter. Dat werkt echt zo. Probeer het maar."

Reacties

H
Dit artikel klinkt als of/of. Het is echter en/en. En stille tijd als basis voor een getuigend leven, En een getuigend leven waar het getuigenis van Jezus door klinkt.
A


"Houd sterk aan in het GEBED, en wees daarin waakzaam met dankzegging.

Bid meteen ook voor ons dat God voor ons de deur van het Woord opent,

om van het geheimenis van Christus te spreken, om welke oorzaak ik ook gebonden ben,opdat ik dit geheimenis mag openbaren zoals ik erover moet spreken."

Kolossenzen 2: 2-4: Eerst GEBED, dan werken. Zelfs de volmaakte Heere Jezus nam de tijd om te bidden, hoeveel te meer hebben wij dat nodig, als zondige mensen...?! Nee we kunnen niet Evangeliseren zonder gebed, dat is onmogelijk! Bid en werk!N
Het klinkt mij toch vooal als;"Mijn vrouw wordt blijer van het luxe leven ,wat ik met al mijn tijd en inzet voor haar verdien,dan dat ik tijd en aandacht voor haar heb"Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events