Orlando Bottenbley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 juli 2019 door New Faith Network

Orlando Bottenbley over tienden: “Als je denkt dat je iets moet, geef dan geen euro”

Er is veel te doen om het geven van tienden. Mensen ervaren druk en manipulatie. Toch is het geven van tienden wel een Bijbels gebruik. Maar ben je als christen dan verplicht om een deel van je geld af te staan aan de kerk of ander goed doel? Een kijker van New Faith Network vroeg het zich af en Orlando Bottenbley geeft antwoord in het programma ‘Vraag het de Spreker’. Volgens Orlando ligt de sleutel in het woordje ‘moeten’.

Orlando Bottenbley: “Bij wie in de Bijbel gelooft en naar de Bijbel gaat leven wordt het woordje ‘moeten’ geschrapt. De Bijbel leert ons dat we God liefhebben met ons hart en verstand en onze naasten liefhebben als onszelf. Dus als we denken aan het geven van tienden is het geweldig dat je 10 procent mag geven van wat je hebt.” Orlando zegt hiermee dat je als christen 90 procent van je verdiensten voor jezelf kunt gebruiken en met 10% tot zegen kunt zijn voor anderen en voor Gods Koninkrijk. Het is een andere manier van omgaan met het geven van tienden.

“Je hoeft je ook niet bezwaard te voelen als je het niet kunt of niet wilt”, vertelt Orlando in zijn antwoord. Geven vanuit je hart is altijd het uitgangspunt. Hij verwerkte het ooit als volgt in één van zijn preken: “Als je denkt dat je iets moet, geef dan geen euro in de collectezak. Maar als je denkt ‘van de vele zegeningen die ik ontvang wil ik een deel gebruiken om weer voor anderen tot zegen te zijn’ mag je van harte geven.”

Orlando sluit zijn antwoord af met een krachtig voorbeeld uit de Bijbel. Je kijkt de volledige aflevering van ‘Vraag het de Spreker’ over tienden nu gratis op New Faith Network.

Kijk de aflevering nu gratis op New Faith Network

Reacties

M
De kerk, gemeente waar men samenkomt, moet ergens van gefinancierd worden. Ik denk dat een ieder dat beseft.

Alleen zou het redelijk zijn dat de kerkleden inzage krijgen waar hun gelden aan besteed worden. Aan het einde van het jaar een overzicht krijgen, zonder dat je daar expliciet om moet gaan vragen. Openheid van zaken. Dat is belangrijk.

Niet dat geheimzinnige gedoe.

Mensen zouden dan ook gemotiveerd worden om extra te geven , daar waar tekort is, vermoed ik.
M van der Wulp: gebeurt dan dan niet, spontane opening van zaken geven?
Hierover is een duidelijke video van Willem Ouweneel.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.