Ken en Live Hauge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juli 2019 door Geerten van Breugel

Seniorenechtpaar wordt verboden bijbelstudie te houden in appartement en klaagt nu eigenaar aan

Als de 87-jarige en 85-jarige Ken en Liv Hauge uit Fredericksburg in Virginia nog een Bijbelstudie houden in hun appartement, kunnen ze eruit gezet worden. CBN News sprak met het echtpaar dat in een seniorenleefgemeenschap woont. De Amerikanen hebben met behulp van advocaten van First Liberty een rechtszaak aangespannen.

"We zijn in een brief van de eigenaar specifiek gewaarschuwd om geen bijbelstudie te hebben. Het mag niet in de gemeenschapsruimte, maar ook niet in ons eigen appartement." De eigenaar van het appartement noemt het leiden van een bijbelstudie werk voor de 87-jarige man, omdat hij eerder predikant is geweest. Verder staat er in de brief dat "de regels van het contract zijn geschonden, omdat het serieuze en wezenlijke verstoring geeft voor andere inwonenden van de gemeenschap".

De advocaat van het echtpaar, Lea Patterson, zegt in het artikel dat de wet de bewoners beschermt. "We vragen de rechtbank het management aansprakelijk te stellen voor het beperken van Ken en Liv's recht om hun geloof uit te dragen in hun eigen thuis en daarmee te zorgen dat anderen niet door hetzelfde proces gaan als de Hauges zijn gegaan."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.