Jolanda

Levensverhaal

22 augustus 2019 door De Laatste Reformatie

De verloofde van Jolanda overleed vlak voor haar trouwdag: "Ik riep het uit tot God"

Jolanda heeft een moeilijk leven achter de rug. Haar verloofde overleed vlak voor haar trouwdag en toen is haar leven in elkaar gestort: "Met hem had ik oud willen worden. Ik ben daarna op het verkeerde pad beland en uiteindelijk zijn zelfs mijn kinderen uit huis geplaatst", schrijft De Laatste Reformatie.

“Het was valentijnsdag in 1990. Ik was verloofd en zou binnenkort gaan trouwen. En er was een kindje op komst. Mijn verloofde vertelde me die ochtend dat hij een verassing voor me had als hij ‘s avonds thuis zou komen. Toen kwam dat ongeluk. Ik dacht nog: is dat de verrassing, dat ik je nooit meer zal zien? Achteraf bleek dat hij promotie had gemaakt op zijn werk. Dat had hij me willen vertellen. Op dat moment is mijn leven in elkaar gestort en ben ik verkeerde dingen gaan doen, verkeerde relaties aangegaan. Ik kreeg meerdere kinderen bij verschillende partners. Uiteindelijk kwam het zelfs zover dat de kinderen uit huis geplaatst werden door de kinderbescherming.”

“Ik woonde op een gegeven moment samen met een man die 20 jaar verslaafd is geweest. Hij stond op een gegeven moment met een mes achter mij. Ik had het gevoel dat hij me wilde vermoorden. Toen riep ik tot God: 'Als u er bent Heer, help me dan alstublieft hieruit. Dit kan ik niet alleen, ik heb U nodig! Ik kan hier niet uitkomen!' Het voelde net alsof je gevangen zit in een web.” De buren belden de politie en Jolanda werd ondergebracht in een Blijf van mijn Lijfhuis in Emmen. “Ik ben in die tijd gaan lezen in de Bijbel, onder andere het verhaal van Johannes de Doper, waarin Jezus zelf gedoopt werd."

Na een aantal gesprekken besloot ze dat ze haar oude leven helemaal achter zich wilde laten. Op 25 mei 2019 werd ze in het bijzijn van vrienden en familie gedoopt, in een container in de achtertuin van Frank en Marja. Ze gebruikte namelijk twaalf soorten medicijnen per dag, waaronder antidepressiva. Daar is ze mee gestopt. "Jezus is voor mij nu nummer één. Voor Hem kies ik!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!