Algemeen

Levensverhaal

10 juli 2019 door Patrick Simons

Berry deelt bijzondere getuigenis bij Omroep Brabant: "De echte ommekeer kwam na een feestje waar ik weer los was gegaan"

Op de Instagrampagina ‘Goei Volk’ laat Omroep Brabant iedere dag een Brabander met een bijzonder verhaal aan het woord. Gisteren was het aan Berry van 31 die samen met zijn 1-jarige zoontje Noach  over de markt in Roosendaal loopt. Berry heeft een bijzondere getuigenis met een centrale rol voor God

Berry vertelt dat zijn leven niet gemakkelijk is geweest. Hij werd als kind gepest en kwam vervolgens in aanraking met foute vrienden. Een leven van drank, drugs en feesten volgde. Hij kreeg ook regelmatig problemen met de politie door onder ander vechtpartijen.

"De artsen zeiden dat ze niets voor haar konden doen en dat ze een overlevingskans van vijf procent had"

Tot zijn ouders op een bijzonder moment tot geloof kwamen. “Op mijn zeventiende kreeg mijn moeder een hersenbloeding en moest zij met spoed naar het ziekenhuis. De artsen zeiden dat ze niets voor haar konden doen en dat ze een overlevingskans van vijf procent had. Als ze het zou overleven, zou ze verlamd zijn. De volgende dag was mijn moeder buiten levensgevaar en een week later mocht ze naar huis. Sindsdien zijn mijn ouders gelovig, maar ik ging verder met mijn eigen leventje.”

"Ik heb toen aan god gevraagd of Hij mij uit het leven van drank en drugs wilde halen"

Toch kwam er op een gegeven moment ook bij Berry een ommekeer, al vertelt hij dat het niet ineens kwam. “Toen ik een keer meeging naar een kerkdienst, voelde ik een bepaalde rust en vrede. Vanaf dat moment ben ik mezelf meer gaan verdiepen in de Bijbel en in God. Ik besefte steeds meer dat mijn huidige levensstijl niet goed voor mij was. De echte ommekeer kwam dan ook na een feestje waar ik weer los was gegaan. Ik heb toen aan God gevraagd of hij mij uit het leven van drank en drugs wilde halen. De volgende ochtend heb ik mijn oude ‘ik’ achter me gelaten en ben ik voor Jezus gaan leven.”

View this post on Instagram

“Ik geloof in God en daarom verspreid ik zijn woord naar andere mensen. Mijn leven is niet makkelijk geweest. Ik ben vroeger veel gepest en had foute vrienden. Daardoor belandde ik in een wereld vol met feesten, drank en drugs. Het gevolg daarvan waren vechtpartijen en problemen met de politie.⁣⁣ ⁣⁣ Op mijn zeventiende kreeg mijn moeder een hersenbloeding en moest zij met spoed naar het ziekenhuis. De artsen zeiden dat ze niks meer voor haar konden doen en ze een overlevingskans van vijf procent had. Als ze het zou overleven dan zou ze verlamd zijn. De volgende dag was mijn moeder buiten levensgevaar en een week later mocht ze naar huis. Sindsdien zijn mijn ouders gelovig, maar ik ging verder mijn eigen leventje.⁣⁣ ⁣⁣ Mijn ommekeer tot het geloof kwam niet ineens, maar groeide. Toen ik een keer meeging naar een kerkdienst, voelde ik een bepaalde rust en vrede. Vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in de bijbel en in God. Ik besefte steeds meer dat mijn huidige levensstijl niet goed voor mij was. De echte ommekeer kwam dan ook na een feestje waar ik weer los was gegaan. Ik heb toen aan God gevraagd of hij mij uit het leven van drank en drugs wilde halen. De volgende ochtend heb ik mijn oude ‘ik’ achter me gelaten en ben ik voor Jezus gaan leven. Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan inspireren. Ik heb veel verkeerde dingen gedaan, maar Jezus heeft mij een nieuw leven gegeven.” – Berry (31) en Noach (1) uit Roosendaal.⁣⁣ ⁣ ➡️ Iedere dag een Brabander met een bijzonder verhaal in je tijdlijn? Volg @goeivolk! ⁣⁣ ⁣ #onsbrabant #brabant #noordbrabant #roosendaal #geloof #religie #jezus #god⁣

A post shared by Omroep Brabant (@omroepbrabant) on


Levensverhalen
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Otto de Bruijne las anderhalf jaar weinig uit de Bijbel en bad nauwelijks: "Ik kreeg een burn-out vanwege mijn succes"
- Hank werd opgepakt vanwege een wietplantage in de tuin: "Terwijl ik vast zat in de gevangenis, raakte ik steeds voller van de Geest"
- Otto de Bruijne raakte door een medische fout verlamd: "Ik koos ervoor om niet boos of verbitterd te raken"
- Hoe een bekeerde ex-moslim de grondlegger werd van een kerk die vandaag 5 miljoen leden telt
Meer over Levensverhalen »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!