Anglicaanse
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Patrick Goede

Anglicaanse kerk erkent huwelijken van transgenders

De Anglicaanse kerk heeft aangekondigd de huwelijken te erkennen van stellen waarbij een persoon transgender is geworden binnen het huwelijk. Dit geldt alleen voor huwelijken die in eerste instantie gesloten werden tussen man en vrouw. De heiligheid van het gesloten huwelijk gaat volgens de kerk boven het verlangen om van geslacht te veranderen, dat meldt The Huffington Post

Op de vraag van het dagblad wat er met de staat van het huwelijk gebeurt als iemand er voor kiest om transgender te worden antwoorde de bisschop van Newcastle, Christine Hardman, als volgt: "Wanneer een koppel in de kerk trouwt dan beloven ze elkaar trouw in voor- en tegenspoed, wat er ook gebeurt. Wij verkondigen compassie als dit toch te moeilijk blijkt te zijn. Nooit is in de Anglicaanse kerk actief aanbevolen dat mensen scheiden als oplossing voor de huwelijkse problemen. Daarom, als een koppel getrouwd wil blijven nadat één van tweeën een transitie ondergaat, wie zijn wij om hen uit elkaar te halen." 

Dr. Jane Hamlin van de Beamont Society, een supportgroep van de Transgender community zegt dat het standpunt van de kerk "bemoedigend" is. "Al is het duidelijk dat, omdat het gaat om koppels die al getrouwd zijn, het bisdom de transitie eigenlijk totaal niet accepteert. Ze zien de man of vrouw als onveranderd ten opzichte van het moment van trouwen. Dat is teleurstellend", vertelde de voorzitter van de supportgroep aan de Daily Telegraph.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.