Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Israël Today

Nieuw onderzoek: Filistijnen kwamen uit Europa

Filistijnen kwamen meer dan 3.000 jaar geleden uit Europa naar het land Israël. Dit blijkt volgens Israël Today uit nieuw onderzoek.

Bevindingen van DNA-monsters, genomen van skeletten die begraven liggen onder Filistijnse huizen in Ashkelon, een van de vijf belangrijkste Filistijnse steden in Zuid-Israël, tonen nu aan dat de Filistijnen vanuit Zuid-Europa naar Israël kwamen.

Daniel Master, directeur van de Leon Levy Expedition to Ashkelon, vertelt: "De Filistijnse voorouders verlieten hun zuidelijke mediterrane thuislanden in een tijd van voortdurende veranderingen. Het was de periode van de Trojaanse Oorlog, en tijdens de ineenstorting van de 'heroïsche rijken' in de 13de-12de eeuw BCE, zochten deze Filistijnse migranten een nieuw leven in een nieuw land. Ze vestigden zich voornamelijk in vijf steden, Ashkelon, Gaza, Ashdod, Gath en Ekron, langs of dicht bij de zuidkust van het moderne Israël."

Uit de Bijbel leren we dat de Filistijnen bewezen een veerkrachtige tegenstander in de strijd tegen het Joodse volk te zijn, want zij vochten met ijzeren wapens en strijdwagens. De reus Goliath was een Filistijn. Dat was Delila ook, die de legendarische strijder Simson in de val heeft gelokt. 

Foto: Science

Lees hier meer op de website van Israël Today

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.