Ziklag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Patrick Goede

Archeologen vinden stad waar David heentrok om te schuilen voor koning Saul

De stad Ziklag is herontdekt door een internationaal team van archeologen. De plek waar koning David heenvluchtte toen hij door koning Saul achterna gejaagd werd is aan de hand van voorwerpen en koolstofdateringen geïdentificeerd als de Palestijnse stad uit de periode tussen de 12e en 10e eeuw voor Christus. Dat meldt de Times of Israel.

De resultaten zijn door de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem en de Israëlische autoriteiten voor oudheden bekendgemaakt. Precies in de periode die in de Bijbel beschreven wordt, bleek de stad in bezit te zijn geweest door Palestijnen en dan weer door de Israëlieten. De kruiken en andere gebruiksvoorwerpen waren te herleiden tot de Palestijnse cultuur. De Palestijnse koning hielp David om te schuilen voor Saul. Ook is er bewijs gevonden van het feit dat de stad door een brand uiteindelijk verwoest werd en terugkwam tot een meer plattelandachtige nederzetting rond de 10e eeuw voor Christus. Dit is allemaal in overeenstemming met de Bijbel.

Er werd al langer gezocht naar de stad Ziklag, maar steeds zonder succes. Veel plekken voldeden niet aan de culturele kenmerken of konden niet herleid worden tot die periode dat David er aanwezig moet zijn geweest. Ook in het boek van Nehemia komt de stad nog voor als de stad weer wordt opgebouwd na de Babylonische ballingschap. 

Reacties

A
Als je de berichten goed leest Hr Goede dan spreek je in je artikel van Filistijnen ipv Palestijnen. Vooral om te voorkomen dat de leugen dat de hedendaagse Palestijnen van de Filistijnen zouden afstammen nog verder de wereld in gaat. De Palestijnen hebben deze leugen verzonnen om recht op het land Israel te rechtvaardigen. De Filistijnen zijn volgens de historici volledig uitgestorven of in andere volken opgegaan nog voor onze jaartelling begon. Een juiste woordkeuze zou we prettig zijn.
J
Misschien eerst artikel lezen over Filistijnen kwamen oorspronkelijk uit Europa!

Zij waren immigranten die 5 steden uitgekozen hadden om te gaan wonen: Ashkelon, Gaza,Gath, enz. In de Bijbel worden zij ook in het Hebreeuws Philistea omgezet Palestijnen ( Palestina)

Dus zijn zij immigranten en nog steeds duidelijk aanwezig. Niet uitgestorven dus!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.