Martin Dol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 juli 2019 door Lukas ten Napel

Spreker Martin Dol openhartig over zijn jeugd: "Toen ik mijn leven aan Jezus gaf, verloor ik letterlijk al mijn vrienden"

“Ik denk dat de wereld en Nederland met name, echt hunkert naar lichtdragers; jonge mensen die gepassioneerd achter Jezus aan gaan.” Dit zijn de woorden van spreker Martin Dol van Royal Mission. Hit The Road, onderdeel van Stronglife, volgde hem een dag.

De openhartige Martin vertelt over zijn jeugd: “Ik zat op een kleine middelbare school. Dat betekende dat ik goed mijn best moest doen om erbij te horen. Ik probeerde om grappig te zijn door streken uit te halen in de les en zo. Ik moest vaak nablijven en naar de directeur. Ik kon daarin best ver gaan. Gewoon puur uit angst om te worden als sommige van mijn medescholieren die gepest werden. Ik leefde niet met God. Op zondag wel. Ik moest twee keer mee naar de kerk. Doordeweeks was ik anders. Ik raakte mezelf kwijt.”

“Toen ik 16 was, ging ik pas nadenken of wie God voor mij is. Dat kwam omdat mijn oma overleed, met wie ik een goede band had. Zij leefde heel dicht bij God. Ik moest nu gaan nadenken. Ik wist wie God voor haar was, maar niet wie Hij voor mij was. Toen heb ik pas mijn leven aan Jezus gegeven. Ik verloor letterlijk al mijn vrienden.”

Bekijk de video met Martin in zijn rol als spreker en als deelnemer aan een Bijbelquiz.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.