Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Geerten van Breugel

Politiek activiste Sarsour noemt Jezus Palestijn en ontketent discussie op Twitter

De Amerikaanse politieke activist en moslima Linda Sarsour noemde afgelopen zaterdag in een tweet Jezus een Palestijn en voegde toe dat hij in de Koran beschreven wordt als een man met een koperkleurige huid en wollig haar. The Jerusalem Post maakte een reconstructie van de discussie.

Haar tweet werd snel beantwoord door Yair Netanyahu, de zoon van de Israëlische premier. "Ben je zo dom? Op het kruis stond boven Jezus' hoofd 'INRI': Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm. Dat betekent 'Jezus van Nazareth, koning van de Joden'. De Bijbel zegt dat Jezus in Judea werd geboren en opgroeide." Sarsour, de voormalig uitvoerend directeur van de New Yorkse Arab American Association, reageerde hierop door te zeggen dat Palestijns- en Joods-zijn elkaar niet per definitie uitsluiten. "Palestijns is een nationaliteit, geen religie. Jezus leefde met Palestijnen in vreedzame omgang voor de staat Israël bestond." De discussie leeft voort op het platform.

De claim dat Jezus niet Joods, maar Palestijns was, wordt vaker gemaakt. Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse autoriteit, zei in 2014 in een kerstboodschap dat "we de geboorte van Jezus vieren, een Palestijnse boodschapper van liefde, gerechtigheid en vrede. Hij heeft miljoenen geleid vanaf het moment dat hij in een kleine stal in Bethlehem geboren werd."

ReactiesVele mensen en groepen eigenen zich ten onrechte Jezus toe, we lezen hier hoe een moslima en een Jood zich de Zoon van God toe-eigenen zonder Hem als Zoon van God te erkennen. Ik eigen mij Jezus ook toe: Hij is mijn Messias omdat Hij de Koning der Joden is, in Zijn Naam ben ik gedoopt, dus ik doe het gerechtvaardigd!
Kees,

Er is een verschil tussen "hart toe eigenen" en politiek/geografisch toe eigenen.
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.