Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Patrick Goede

Australische rugbybond zegt dat Bijbel zelf probleem is bij ontslag Israel Folau

Israel Folau werd onlangs ontslagen door de Australische rugbybond nadat hij op Instagram Bijbelteksten geparafraseerd had en de waarschuwing dat zondaren naar de hel gaan als ze zich niet bekeren. "Als Israel alleen een fotokopie had gemaakt van de Bijbelteksten die hij parafraseerde, zou hij dan ook zijn ontslagen?" vroeg de voorzitter van de hoorzitting omtrent de zaak aan Raelene Castle, de baas van de Australische rugbybond. "Ja, dan was hij ook ontslagen", antwoorde Castle. Deze conversatie is in handen gekomen van Miranda Devine van The West Australian.

Lange tijd werd er gedacht dat als Folau de woorden 'waarschuwing' en 'hel' niet in zijn post had verwerkt hij mogelijk niet ontslagen was. Dat blijkt dus niet het geval. Het gaat dus echt om de inhoud van de desbetreffende Bijbelteksten.

Ook de voormalig ministerpresident van Australië, Barnaby Joyce, heeft zich inmiddels over de zaak uitgesproken. Hij vindt de Instagrampost van Israel Folau "ontzettend stompzinnig". Maar hij geeft wel aan dat de rugbyspeler "alle recht heeft om stompzinnige dingen te zeggen". "We kunnen niet zomaar iedereen gaan ontslaan die iets idioots zegt op social media", aldus Barnaby Joyce.

Reacties

Het net wordt steeds verder aangehaald.

Er worden geen andere opvattingen ed meer geduld (zo langzamerhand) dan de liberaal/atheistische.

Stap voor stap, onderwerp voor onderwerp........Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.