Brand kerk Hengelo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Geerten van Breugel

Brand in katholieke kerk Hengelo: "Het is afschuwelijk, er is niets van over"

Een grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag de Moeder Theresakerk in Hengelo verwoest. De pastoor en kerkgangers zijn aangeslagen, vertellen ze tegen de NOS. "Het is echt afschuwelijk, er is niets van over."

De katholieke kerk is gebouwd in 1998 en brandde tegen vier uur 's nachts af. De klok van de kerk werd wel gered. Het is onduidelijk hoe het vuur ontstond. Gisteren hield de gemeenschap nog een viering in het gebouw. Pastoor Oortman geeft bij de staatsomroep aan dat hij niet denkt dat de brand iets te maken heeft met de viering. "Ik kan geen reden kan verzinnen om aan te nemen dat er iets anders geweest is dan normaal." 

Leden van de kerk staan zichtbaar aangeslagen bij de kerk. "Het is een verdrietig schouwspel. De kerk is helemaal verwoest. Alles is weg, echt alles. Verschrikkelijk." Toch gaat de gemeente door. "Het gaat niet om de stenen, het gaat om de mensen. De stenen zijn heel belangrijk geweest omdat ze heel veel herinneringen dragen, maar de gemeenschap krijgen ze niet klein."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.